Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se rast

Vodostaj Dunava nije jedina prijetnja: Osijek se priprema i za leteće krvopije

Aktualno Galerija Vodostaj Dunava - 4 Vodostaj Dunava - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vodostaj Dunava - 3 Vodostaj Dunava - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vodostaj Dunava - 2 Vodostaj Dunava - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vodostaj Dunava - 1 Vodostaj Dunava - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Matea Drmić i Dragan Vulin - 1 Galerija 1/6 >>
Na istoku Hrvatske vodostaj Dunava i dalje raste. Građani su spremni na prodiranje vode u prizemlja, a iz Hrvatski voda poručuju da nema mjesta panici.

Vodostaj Dunava i dalje je u porastu. U naselja uz Dunav stiglo je novih 40-ak centimetara vode u odnosu na ponnedjeljak.

Iako navikli na visoke vodostaje u ovo doba godine, mještani vikend naselja Zeleni otok spremni su na prodiranje vode u prizemlja svojih kuća i vikendica, ali kažu, od 2013. Dunav nije bio ovako visok.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Završen koalicijski sastanak Premijer Plenković nakon užasa na Markovu trgu: "Izražavam žaljenje zbog ovog tragičnog događaja"

Iz Hrvatskih voda smiruju situaciju i ističu da nema mjesta panici.

"Onda ćemo pakovati poslijepodne jer ja još nisam digla ništa, onda ćemo da dignemo gore i idemo gore spavati", rekla je Irena.

Pola kuća na Zelenom otoku je odcijepljeno, a do ostalih se još uvijek, iako teško, može doći.

Grad se priprema i za dolazak komaraca

O porastu Dunava je sa zamjenikom gradonačelnika Osijeka Draganom Vulinom razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

"Trenutačni vodostaj je +356 centimetara. Kada dođe do nekih 360 do 370, što očekujemo kroz naredna dva dana, jedan dio šetnice će biti poplavljen. To nije ništa strašno, ali treba biti oprezan. Zanimljivo je hodati ili voziti bicikl po potopljenoj promenadi, ali to nije bezopasno", rekao je Vulin.

Pročitajte i ovo Nina Skočak Ostali bez mandata Nisu svi zadovoljni rezultatom Europskih izbora: Pogledajte tko misli da sustav nije pravedan

Očekuje se i dolazak komaraca.

"Mi smo u potpunosti spremni. Tijekom proteklog vikenda proveli smo sveobuhvatne iza aviona i sa zemlje, a učinkovitost je čak 99 posto", objasnio je Vulin.

Ove godine se protiv komaraca prvi puta bore i uz pomoć dronova.

"Učinkovitost je 70 posto, što znači da samo 30 posto komaraca izleti iz kukuljica i dođe u grad", napomenuo je Vulin.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica u Ferrariju - 1 U izbornoj noći Stephena Bartulicu u crvenom Ferrariju vozio kriminalac osuđen za pokušaj ubojstva

Za borbu protiv komaraca osigurano je 1,91 milijuna eura, a ta će se sredstva i povećati ako bude bilo potrebe.

"Nikako nećemo građane Osijeka pustiti na milost i nemilost letećim krvopijama", zaključio je Vulin

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene