Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BAR CIJEVI NEĆE PUŠTATI

Kako je u malom hrvatskom mjestu vodoinstalater došao na čelo knjižnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ravnatelja knjižnice u Slunju postavljen je vodoinstalater koji je, ujedno, i dogradonačelnik Slunja.

Inače branitelj i po struci vodoinstalater - sada je i ravnatelj knjižnice.

Pročitajte i ovo Migranti Građani zabrinuti Svakodnevno ih pristiže stotine, upadaju u dvorišta, ostavljaju nered i smeće: "Kupujemo vodu, ne znamo mokre li oni u izvor" Momento Demento, arhiva pokušali ga oživjeti Mrtav 40-godišnjak pronađen na cesti kod Slunja: U blizini se održava festival psihodelije

„Nakon smrti iznenadne mog dragog prijatelja Nikole i ravnatelja, gradonačelnik me pozvao kao prvog suradnika“, kaže Ivan Požega, v.d. ravnatelja knjižnice Slunj.

"Ne sramim se svoje spreme"

Pa je uz funkciju dogradonačelnika postao i ravnatelj knjižnice. Ali, kaže, svjestan je da za to radno mjesto sa strukom vodoinstalatera - nije kvalificiran.

„Ja se ne sramim svoje stručne spreme, ja se ne sramim svoje vojne karijere u koju sam otišao 91. godine braniti ovu zemlju i ovaj grad“, kaže Požega.

Odluku da dogradonačelnik bude vršitelj dužnosti donijelo je gradsko vijeće u kojem većinu ima - HDZ. Jer ,kažu, hitno je trebao netko tko će osigurati funkcioniranje knjižnice.

„On je u mirovini, s njim nismo imali problema, nismo morali zasnivati radni odnos. A prije svega, ne možemo raspisati natječaj bez v.d.-a“, kaže Jure Katić, gradonačelnik Slunja (HDZ).

Živi zid osuđuje potez

Za to radno mjesto potrebno je 5 godina iskustva. U dva kruga natječaja nitko nije zadovoljio taj kriterij. Ipak, Živi zid čija dva vijećnika sjede u gradskom vijeću - osuđuje ovaj potez.

„Umjesto gradonačelnikovog bliskog suradnika, mnogi drugi su mogli biti imenovani na tom mjestu, pogotovo mladi ljudi“, kaže Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid)

Aktualni ravnatelj odgovara:

„Ja nisam došao tamo svojom voljom nit sam tražio, niti se ja smatram da sam ja osoba za voditi pučko otvoreno učilište i knjižnicu“, kaže Požega.

Gradonačelnik Slunja poručuje kako je raspisan natječaj za pučko otvoreno učilište, a natječaja za knjižnicu neće biti jer ne mogu pronaći ljude koji zadovoljavaju tražene uvjete.

A trenutačni ravnatelj poručuje da sa svojim znanjem i iskustvom nasljedniku stoji na raspolaganju.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene