Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodeni val krenuo na Sisak

Turopolje: Poljima plivaju zmije i štakori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turopoljsko područje u okolici Velike Gorice u potpunosti je poplavljeno, a kretanje je moguće isključivo čamcima.

Čak je 150 vojnika na terenu, pomažu ljudima u mjestima Bukevlje i Sop koji su u potpunosti odsječeni. Stanovništvo nije evakuirano. Polja su poplavljena i po njima plivaju štakori i zmije. Veliki vodni val na rijeci Savi, koji je sinoć stigao iz Slovenije u Hrvatsku, danas rano ujutro prošao je kroz Zagreb i kreće dalje nizvodno prema Sisku.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) doznaje Dnevnik Nove TV Ne ide u istražni zatvor: Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnju ženu branit će se sa slobode

Po informacijama iz Državnog centra za obranu od poplava, trenutačni vodostaj u četiri sata ujutro iznosio je 463 cm i od ponoći se i dalje nalazi u stagnaciji. Visina vodostaja izmjerena u ponoć iznosila je 464 centimetra, a nešto prije 1 sat po ponoći iznosila je 461 cm. Prema procjenama nema neposredne opasnosti od poplave za područje grada Zagreba i tijekom dana se očekuje blagi pad vodostaja Save. I dalje ostaju na snazi izvanredne mjere za obranu od poplava.

>> Evakuacije i spašavanje helikopterom: Kosor obećala pomoć vojske

Iz Državnog centra za obranu od poplave procjenjuju da vodni val kreće dalje nizvodno od Zagreba prema Sisku. Prema riječima pomoćnika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i zapovjednika Civilne zaštite RH Stjepana Huzjaka, na području Brdovca nasip je tijekom večeri uspješno nadograđen i utvrđen te ima blagih naznaka da voda u gornjim djelovima opada odnosno da kod Brdovca i Zaprešića vodni val stagnira. Trenutačno se nasip dalje kontrolira.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene