Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetski turistički portal Lonely Planet uvrstio Hrvatsku među 10 najpoželjnijih europskih destinacija za 2013.


Lonely Planet, najpopularniji svjetski turistički portal i vodeći izdavač turističkih vodiča, koji već 40 godina vodi putnike i u najudaljenije kutke svijeta, objavio je popis top 10 europskih destinacija, na koji je uvrstio i Hrvatsku.

Vezani članci Slovenski vikend u Biogradu - 3 Slovenski vikend u Biogradu postao tradicija za mnoge turiste: "Rakija connecting people" Slavonija i Baranja ruše rekorde - 4 Ruše prošlogodišnje rekorde: Turisti ovdje uživaju u langošicama, sami beru salatu, a kad odu još se brže vrate

Popis su sastavili urednici Lonely Planeta iz Amerike i Velike Britanije, a uključuje destinacije za koje smatraju da ih putnici svakako moraju posjetiti. Hrvatska se tako našla u društvu zemalja poput Portugala, Mađarske, Italije, Češke i Francuske. Andy Murdoch, urednik američkog Lonely Planeta, osim već poznate i privlačne obale, posebno preporučuje putnicima Zagreb, Dubrovnik, nacionalne parkove te šarmantni kontinentalni dio Hrvatske.

>> Hrvati izabrali što je najbolje od najboljeg u Hrvatskoj

Hrvatska je prepoznata kao etablirana destinacija za Europljane te destinacija koja u posljednje vrijeme postaje sve popularnija i na tržištu SAD-a, s kojeg u prvih pet mjeseci ove godine bilježi povećanje turističkog prometa u dolascima i noćenjima preko 20 posto.

Dokaz da je Hrvatska postala sve interesantnija turistička destinacija za Amerikance zorno potvrđuje interes kako mnogih važnih američkih medija, koji su pisali ili objavljivali reportaže o Hrvatskoj, tako i zamjetan porast interesa organizatora putovanja, koji žele uvrstiti Hrvatsku u svoje brošure za iduću sezonu.

Posebno je zanimljivo da Amerikanci, osim već dugo prepoznatljivog Dubrovnika, sve više posjećuju Zagreb, a od nedavna zanimaju ih i mjesta ne samo uz obalu, već i unutrašnjosti Hrvatske. Američki turisti, osim što su dobro platežna i svugdje željena klijentela, vole putovati izvan ljetne sezone, pa su stoga dosad iskazani interes te potencijal ovog tržišta od izuzetnog značaja za daljnji razvoj hrvatskog turizma.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom
u blizini poznate plaže Zlatni rat. REZERVIRAJTE DANAS

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju