Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U društvu velikana

Lonely Planet: Hrvatska među TOP 10 najboljih europskih destinacija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski turistički portal Lonely Planet uvrstio Hrvatsku među 10 najpoželjnijih europskih destinacija za 2013.

Lonely Planet, najpopularniji svjetski turistički portal i vodeći izdavač turističkih vodiča, koji već 40 godina vodi putnike i u najudaljenije kutke svijeta, objavio je popis top 10 europskih destinacija, na koji je uvrstio i Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Turistička elita u Londonu - 5 Veliki turistički sajam Turistička elita okupila se u Londonu: I hrvatske snage su tamo, bilježimo nevjerojatan rast posjeta, a jedan grad čini se da je obožavan

Popis su sastavili urednici Lonely Planeta iz Amerike i Velike Britanije, a uključuje destinacije za koje smatraju da ih putnici svakako moraju posjetiti. Hrvatska se tako našla u društvu zemalja poput Portugala, Mađarske, Italije, Češke i Francuske. Andy Murdoch, urednik američkog Lonely Planeta, osim već poznate i privlačne obale, posebno preporučuje putnicima Zagreb, Dubrovnik, nacionalne parkove te šarmantni kontinentalni dio Hrvatske.

>> Hrvati izabrali što je najbolje od najboljeg u Hrvatskoj

Hrvatska je prepoznata kao etablirana destinacija za Europljane te destinacija koja u posljednje vrijeme postaje sve popularnija i na tržištu SAD-a, s kojeg u prvih pet mjeseci ove godine bilježi povećanje turističkog prometa u dolascima i noćenjima preko 20 posto.

Dokaz da je Hrvatska postala sve interesantnija turistička destinacija za Amerikance zorno potvrđuje interes kako mnogih važnih američkih medija, koji su pisali ili objavljivali reportaže o Hrvatskoj, tako i zamjetan porast interesa organizatora putovanja, koji žele uvrstiti Hrvatsku u svoje brošure za iduću sezonu.

Posebno je zanimljivo da Amerikanci, osim već dugo prepoznatljivog Dubrovnika, sve više posjećuju Zagreb, a od nedavna zanimaju ih i mjesta ne samo uz obalu, već i unutrašnjosti Hrvatske. Američki turisti, osim što su dobro platežna i svugdje željena klijentela, vole putovati izvan ljetne sezone, pa su stoga dosad iskazani interes te potencijal ovog tržišta od izuzetnog značaja za daljnji razvoj hrvatskog turizma.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom
u blizini poznate plaže Zlatni rat. REZERVIRAJTE DANAS

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene