Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od obnove

Vlasnik potresom uništene kuće na zagrebačkom Medvedskom bregu: "Odem u grad, vratim se nazad, vidim kuću i srce mi puca..."

Ivica Šušković, vlasnik kuće za rušenje, i Domagoj Mikić
Ivica Šušković, vlasnik kuće za rušenje, i Domagoj Mikić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivica Šušković, vlasnik kuće za rušenje Ivica Šušković, vlasnik kuće za rušenje Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Šušković, vlasnik kuće za rušenje, i Domagoj Mikić Galerija 1/2 >>
Nema mira među stanovnicima Zagreba. Dok čekaju zakon o obnovi, tlo gotovo svakodnevno podrhatava - a pukotine na kućama postaju sve veće i veće.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić vratio se na područje Medvedskog brega u Zagrebu s kojeg je izvještavao i prije mjesec dana. Evo što je zatekao.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

"Prije mjesec dana bio sam ovdje i otad se apsolutno ništa nije promijenilo. Ovdje vrijeme kao da je stalo", kaže Mikić i dodaje kako zid jedne kuće i dalje drži pur pjena.

Građani Medvedskog brega ogorčeni su sustavom, a Mikić je o problemima koji su nerješeni i koji ih i dalje muče porazgovarao s Ivicom Šuškovićem, vlasnikom jedne od u potresu uništenih kuća koja čeka rušenje.

Njegova kuća, što je jedina novost, nema više krov. "Krov sam skinuo da spasim što se spasiti može, što mogu iskoristiti u novoj gradnji, jer se kuća želi sama urušiti", pojašnjava Šušković.

Kupio je kaže čelične stupove da zaštiti dijelove oko kuće od urušavanja, a kaže da je dobio obećanje da će mu Grad kuću srušiti besplatno. Ipak, ništa se od toga nije dogodilo.

"Stalo je sve na obećanjima i da im je to previsoko za rušenje", kaže gospodin Ivica. Rušenje je dosad sam financirao, kaže, jer ne želi da netko nastrada.

S obzirom na učestale svakodnevne oborine posljednjih tjedana, gospodin Ivica kaže da unutražnjost kuće izgleda grozno. "Odem u grad, vratim se nazad, vidim kuću i srce mi puca", kaže.

Zakon nije izglasan, a Šušković kaže da više ništa ne očekuje. Političarima poručuje da prestanu misliti na sebe već na one koji za njih glasaju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene