Nema mira među stanovnicima Zagreba. Dok čekaju zakon o obnovi, tlo gotovo svakodnevno podrhatava - a pukotine na kućama postaju sve veće i veće.

Galerija Ivica Šušković, vlasnik kuće za rušenje +0 Ivica Šušković, vlasnik kuće za rušenje, i Domagoj Mikić

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić vratio se na područje Medvedskog brega u Zagrebu s kojeg je izvještavao i prije mjesec dana. Evo što je zatekao.

Vezani članci Potres kod Rijeke Zatresao se Kvarner, zabilježen novi potres kod Rijeke: "Osjetio sam kao val zemlje koji se kreće prema meni" Ilustracija Potres magnitude 4,7 pogodio Albaniju

"Prije mjesec dana bio sam ovdje i otad se apsolutno ništa nije promijenilo. Ovdje vrijeme kao da je stalo", kaže Mikić i dodaje kako zid jedne kuće i dalje drži pur pjena.

Građani Medvedskog brega ogorčeni su sustavom, a Mikić je o problemima koji su nerješeni i koji ih i dalje muče porazgovarao s Ivicom Šuškovićem, vlasnikom jedne od u potresu uništenih kuća koja čeka rušenje.

Njegova kuća, što je jedina novost, nema više krov. "Krov sam skinuo da spasim što se spasiti može, što mogu iskoristiti u novoj gradnji, jer se kuća želi sama urušiti", pojašnjava Šušković.

Kupio je kaže čelične stupove da zaštiti dijelove oko kuće od urušavanja, a kaže da je dobio obećanje da će mu Grad kuću srušiti besplatno. Ipak, ništa se od toga nije dogodilo.

"Stalo je sve na obećanjima i da im je to previsoko za rušenje", kaže gospodin Ivica. Rušenje je dosad sam financirao, kaže, jer ne želi da netko nastrada.

S obzirom na učestale svakodnevne oborine posljednjih tjedana, gospodin Ivica kaže da unutražnjost kuće izgleda grozno. "Odem u grad, vratim se nazad, vidim kuću i srce mi puca", kaže.

Zakon nije izglasan, a Šušković kaže da više ništa ne očekuje. Političarima poručuje da prestanu misliti na sebe već na one koji za njih glasaju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju