Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na jednokolosječnoj pruzi između Vrbovca i Dugog Sela vlak koji se kretao iz Križevaca prema Zagrebu udario je u 14,45 na željezničko-cestovnom prijelazu u Božjakovini u snježni nanos. Zbog toga je do 17,18 sati željeznički promet bio prekinut, izvijestile su Hrvatske željeznice.


'Vlak se zabio u nanos snijega i leda, pri čemu mu je slomljen plug na čelu garniture', ističe HŽ i dodaje kako u nesreći nije bilo ozlijeđenih te da će se šteta naknadno utvrditi. Navodi se kako je dizelska motorna garnitura putničkoga vlaka broj 972, koji se kretao iz Križevaca prema Zagrebu, na željezničko-cestovnom prijelazu u Božjakovini udarila u nanos snijega i leda koji je na dio ceste koji prelazi prugu nanijela ralica za čišćenje snijega. Dodaje se kako su putnici toga vlaka i drugih vlakova između kolodvora u Vrbovcu i Dugom Selu prevoženi autobusima. (Hina)

Vezani članci Bura, ilustracija Orkanska bura stvarala probleme u prometu, pao i prvi snijeg: "Sutra odnosno cijeli vikend hladnije, osobito s burom" Slika nije dostupna Nezaštićen prijelaz: Mlada obitelj poginula u naletu vlaka