Proračunom nisu zadovoljni ni poslodavci, ni sindikati, ni oporba. Ne vide nužan zaokret u gospodarskoj politici bez kojeg nema napretka!


Ni poslodavci, ni sindikati, ni oporba nisu zadovoljni proračunom. 'Ako imate krivu procjenu za ovu godinu, postavlja se pitanje koliko će rashodi i prihodi ovog proračuna biti realni', kazao je saborski zastupnik Ivan Šuker. Branko Vukšić je pak kazao da je ovo samo pokazatelj da Vlada ne zna što treba napraviti.

Vezani članci Andrej Plenković Niz odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Državni tajnik Čuraj razriješen na osobni zahtjev Premijer Plenković na sjednici Vlade Plenković o inflaciji: "Rast plaća pratio je rast cijena, očuvana je kupovna moć kućanstva"

Proračun je komentirao i Krešimir Sever iz Nezavisnog sindikata Hrvatske. 'Oni nemaju rješenja za gospodarske probleme pa iz toga proizlazi da nemaju rješenja ni kako potaknuti gospodarski rast', kazao je. Bernard Jakelić iz HUP-a je pak istaknuo kako je za ozbiljni pomak u gospodarskim tijekovima potreban rast od 2 do 3,5 posto.

>>
Linić: U 20 godina iz rada 'potjerano' 500.000 ljudi

Govoriti o rezovima nakon dvije godine na vlasti, kažu u oporbi, promašen je posao. Na pitanje našeg novinara gdje bi on štedio, Tomislav Karamarko je kazao: 'U ovom trenutku to je teško reći, trebate biti čarobnjak za izmisliti formulu kod ovakvog deficita gdje dalje štedjeti. Oni štede na olovkama, gumicama, pernicama, samo neka nastave tako. Dok god ne budu poticali poduzetništvo i dok god ne budu omogućili prave investicije nema ništa od toga', kazao je.

Sindikate ljuti što Vlada ne zna kad će biti zadnja godina bez božićnica i regresa. 'Da bi se potaknuo rast, treba potaknuti potrošnju koja će potaknuti zaustavljanje pada radnih mjesta i porast zaposlenosti', kazao je Sever.

A sretni bi bili i poslodavci kada bi Vladine reforme već sada pokazale rezultate. 'Trebamo poticaj gospodarstvu koji će rasteretiti poslovanje i koji će naše gospodarstvo učiniti konkurentnijim. Očekujemo i realizaciju dugo najavljivanih kapitalnih projekata', kazao je Bernard Jakelić iz HUP-a.

Htjeli bi, tvrdi Jakelić, i stabilniji okvir za poslovanje jer i to je mamac za privlačenje investicija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju