Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amandman klubova zastupnika HDZ-a i Mosta nezavisnih lista, kojim se predlaže odgoditi do 1. siječnja 2018. primjenu odredbi Zakona o policiji, prihvaćen je na telefonskoj sjednici Vlade.


Vlada RH u četvrtak je na telefonskoj sjednici dala suglasnost ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću za prihvaćanje amandmana klubova zastupnika HDZ-a i Mosta nezavisnih lista, kojim se predlaže odgoditi do 1. siječnja 2018. primjenu odredbi Zakona o policiji, a ne do 1. siječnja 2019. - kako je bilo predloženo Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o policiji, i to vezano za isplate otpremnina.

Vezani članci Pojačana kontrola prometa zbog summita EPP-a (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zagreb pod opsadom policije: O sigurnosti visokih dužnosnika brine više od 500 policajaca i zaštitara Ilustracija (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) U tijelu ozlijeđenog migranta pronađeno streljivo: Operiran četvrti put, još je u životnoj opasnosti

Stoga će se u državnom proračunu Republiku Hrvatsku za 2018. godinu planirati potrebna sredstva za primjenu odredbi Zakona o policiji.

Njima se propisuje pravo na neto iznos otpremnine policijskom službeniku kojem prestaje služba radi stjecanja prava na invalidsku mirovinu zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, policijskom službeniku kojem, sukladno posebnom propisu, prestaje državna služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu te policijskom službeniku kojem, sukladno posebnom propisu, prestaje državna služba radi stjecanja prava na prijevremenu starosnu mirovinu, priopćeno je iz Vladine službe za odnose s javnošću. (Hina)