Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nije dogovorena prodaja kutinske Petrokemije Rusima. Tu je vijest ekskluzivno za Novu TV potvrdio predsjednik Vlade Milanović.


Predsjednik Vlade Zoran Milanović odgovorio je na upite sindikata iz Kutine koji su zabrinuto reagirali na vijest da njihova tvrtka, iznenada i bez konzultacija, više neće biti državna. No, ova tvornica umjetnih gnojiva potencijal je za privatizaciju.

Vezani članci Slavlje Vatrenih Stižu čestitke državnoga vrha i domaćih političara: Vatrenima poruku poslao i legendarni šahist Zoran Milanović Milanović putuje u Čile: Susrest će se s najmlađim tamošnjim predsjednikom, koji je podrijetlom s Ugljana

'To nije bila tema vlade, ali tema razgovora je sve o svemu razgovaramo o svemu što smatramo da može bit dobro za Hravatsku, to je naša odgovornost,  neke odluke koje smo donijeli su takve da kad stanemo ispred zrcala možda smo nekome nanijeli nepravdu. ali to je tako stajanja nema', rekao je premijer.

'Bez obzira na izjave ministara ili potpredsjednika vlade postoje nacionalna blaga i resursi gdje sam u neka ubrajao i INU. Postoje poduzeća koja su više u tržišnim uvjetima, gdje vlada razmišlja o strateškim partnerima, no nikakva odluka nije donesena', rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Radnici, sindikati, ali i stanovništvo Kutine smatraju da prodaja udjela u Petrokemiji ne bi bila dobar potez za tvornicu te je zavladala velika zabrinutost. Strahuju da se ne ukine proizvodnja i Petrokemija postane punionica gnojiva, a boje se da se ne bi ponovio sisački scenarij. 

>> Panika u Kutini: Petrokemija ide u ruke Rusima?

 'Postoje trgovačka društva koja mogu biti kandidati za kvalitetnu privatizaciju ali o tome tek nakon što napravimo cjelovit elaborat od točke do točke, a ne ovako tako ja neću razgovarati', rekao je Zoran MIlanović.

To je sasvim sigurno tvrtka od državnog nacionalnog interesa rekla bih od strateškog interesa. Čini da se nastavlja politika ove koalicije iz 2003. kada su prodali strateški važnu INU', rekal ej Jadranka Kosor, šefica HDZ-a.

I Kosor je najavljivala privatizaciju tvrtki u kojima država ima do 25 posto. Taj će princip najvjerojatnije nastaviti i Milanovićeva ekipa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju