Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čačić traži investitore

Panika u Kutini: Petrokemija ide u ruke Rusima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Radimir Čačić otputovao je u Rusiju gdje će u razgovorima s direktorima ruskih tvrtki tražiti investitora za brodogradilišta, ali i kutinsku Petrokemiju.

Domaća tvornica gnojiva, uz Croatiju Osiguranje i Hrvatsku poštansku banku, mogla bi se tako naći u Vladinom privatizacijskom bubnju.

Pročitajte i ovo Ruski portal; ilustracija - 3 Oglasila se Agencija za elektroničke medije Hibridna operacija zahvatila i Hrvatsku: "To je izrazito opasno, nameću ono što odgovara Rusiji" Ruski predsjednik Vladimir Putin i zrakoplovstvo i mornarica "Ovo je odgovor": Putin naredio vježbe uporabe nuklearnog oružja

Radnici, sindikati, ali i stanovništvo Kutine smatraju da prodaja udjela u Petrokemiji ne bi bila dobar potez za tvornicu te je zavladala velika zabrinutost. Strahuju da se ne ukine proizvodnja i Petrokemija postane punionica gnojiva. Neki kažu da bi se mogao ponoviti sisački scenarij.

'Postavit ćemo pitanje Vladi Republike Hrvatske koliko ima istine u svemu ovome. Naravno da će to pismo otići na sve adrese koje su važne, a to su adrese predsjednika RH i adresa predsjednika Sabora, predsjednika Vlade i prvog potpredsjednika Vlade', kazao je Željko Klaus, glavni povjerenik sindikata EKN u Petrokemiji. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene