Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada: cijena dionice INA-e 1.690 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski građani dionice INA-e kupovat će po cijeni od 1.690 kuna po dionici, pa će tako za maksimalan iznos povlaštene ponude od 38.000 kuna moći kupiti 22 dionice INA-e, odlučila je hrvatska Vlada na večerašnjoj sjednici.

Hrvatski građani uz pravo prvenstva i posebnu pogodnost u povlaštenoj će ponudi kupiti 54 posto od ukupnog broja dionica, koje Vlada prodaje u javnoj ponudi.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Na vrijeme od šest mjeseci Vlada predložila novi Nadzorni odbor Ine: Za predsjednika predložen Damir Mikuljan Slika nije dostupna Još nepoznat iznos Problemi oko cijene plina: Vladina odluka ne sviđa se distributerima i opskrbljivačima

Od preostaloga broja dionica, znači 46 posto, treba oduzeti dionice koje će služiti kao bonus dionice za hrvatske građene. Na deset dionica kupljenih u povlaštenoj ponudi koje sačuvaju godinu dana, dobit će jednu besplatno.

Ostatak koji se tako dobije prodat će se u omjeru - 35 posto
hrvatskim institucionalnim ulagačima i građanima koji su dali ponude bez pogodnosti, a 65 posto stranim institucionalnim ulagačima.

U povlaštenoj ponudi dionice INA-e kupit će 44.640 građana, koji su za to uplatili 1,55 milijardi kuna.

Ponude za kupnju dionica INA-e u iznosu višem od 38.000 dalo je oko 800 hrvatskih građana, a Vlada je odlučila da će oni tako moći kupiti dionice do iznosa od 30.000 kuna.

Hrvatski građani i domaći institucionalni ulagači kupit će oko 70 posto dionica INA-e ponuđenih u javnoj ponudi, istaknuto je na Vladinoj sjednici.

U Vladi ističu da je potražnja za INA-inim dionicama dosegnula četiri milijarde dolara.

Vlada u javnoj ponudi prodaje 15 do 17 posto dionica Ine, a na toj će transakciji ukupno uprihodovati nešto više od 2,8 milijardi kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene