Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Vlada je objavila da će ukinuti 54 državna tijela. A što će biti s ljudima koji su u njima zaposleni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je danas odllučila da bi se 54 tijela trebala ukinuti ili spojiti s ministarstvima ili drugim društvima.

Na sjednici Vlade danas je jedna od točaka dnevnog reda bio i zaključak o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, trgovačkih društava, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima "u cilju racionalizacije državne uprave". Riječ je o 54 tijela koja bi se trebala ukinuti ili spojiti s ministarstvima ili drugim društvima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Međutim, pritom nije pojašnjena jedna važna stvar: što će biti s ljudima koji su rade u tim tijelima, hoće li ova nazivna racionalizacija za sobom povući i smanjenje broja zaposlenih ili će oni samo biti "preusmjereni" na drugi izvor državnog novca.

Riječ je nizu tijela, od agencija s više od 600 zaposlenih do društava sa samo dvoje zaposlenika, rekao je premijer Andrej Plenković. "Cilj je učinkovita, brza, jednostavna i transparentna javna uprava", istaknuo je Plenković te dodao da će nadležna ministarstva nakon današnjeg zaključka pristupiti daljnjim koracima kako bi poduzela zakonske i druge promjene za smanjenje broja tijela.

Ministar uprave Lovro Kuščević pojasnio je za Hinu kako će sva tijela s popisa koji donosimo u nastavku biti ukinuta, a to znači da će biti pripojena ili nekoj drugoj agenciji ili ministarstvu.

Prema dokumentu objavljenom na stranicama Vlade, od 1. siječnja 2019. ukida se Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju i Proizvodnja-regeneracija d.o.o. u stečaju, prodaje se HP Produkcija d.o.o., a gase Odašiljači i veze BIH d.o.o. Kada se steknu uvjeti, Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka potpast će pod Ministarstvo financija.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene