Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba napuniti proračun

Vlada uvodi PDV od 25% da popuni proračunsku rupu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada za potrebe proračunskih sredstava od nekoga mora uzeti. Kako su sve glasniji povici protiv uvođenje poreza bankama, na red bi moglo doći uvođenje većeg PDV-a.

Vlada priprema novi porezni udar, povećanje PDV-a, piše Večernji list te dodaje kako HSS-ovac Božidar Pankretić žali što Vlada to nije učinila i prošle godine. Govori se o povećanju poreza na 25 posto.

Pročitajte i ovo Vlada želi zagrabiti u mirovinsku štednju - 3 Mogućnosti i bojazni Vlada posegnula u džepove budućih umirovljenika, preusmjerili bi milijardu eura: "Veliki je rizik za korupciju" Ilustracija Vlada odriješila kesu Predstavljen proračun za iduću godinu: Dnevnik Nove TV provjerio tko su najveći gubitnici i dobitnici

>> Obiteljski rebalans: Kako država, tako i narod - jedva

Ne bi nimalo čudilo , piše list, da se prilikom rebalansa krene na još jedno povećanje PDV-a što bi državi godišnje donijelo do dvije milijarde kuna, a možda ne bi potaknulo rast cijena zbog pada kupovne moći.

'Banke proizvode novac, one znaju kako ga treba knjižiti i kako se izbjegavaju porezne obveze. To je više populistička mjera kojom se ništa ne rješava. Oni će taj porez možda i uvesti, a mi ćemo i dalje padati. Vladin program gospodarskog oporavka ide za tim da se smanje troškovi, što je dobro, ali nije dovoljno. Nedostaje što ćemo raditi, od čega ćemo živjeti i kako ćemo vraćati kredite', rekao je ekonomist Ljubo Jurčić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene