Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI I U PROMETU

Vjetar otežava promet na Jadranu, iz HAK-a uputili važno upozorenje za sve koji kreću na put

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HAK-a su upozorili da su kolnici skliski i vlažni, a budući da se u večernjim satima opet očekuje pad temperature, vozači trebaju biti posebno oprezni. Na moru bi probleme moglo stvarati najavljeno jačanje bure.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina).

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme, javlja HAK.

Oko 14 sati objavljeno je i kako se zbog prevrnutog teretnog vozila na Jadranskoj magistrali (DC8) blizu Plata (kod Dubrovnika) vozi naizmjence jednim prometnim trakom. 

Zbog oštećena uzrokovanih potresom i(li) odronom vozi se otežano na sljedećim dionicama: na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina - Sisak - Mošćenica - Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane - Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tona.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Pozivaju se vozači da prate upute nadležnih službi.

Zimski su uvjeti (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obvezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici. Detaljan grafički prikaz cesta sa zimskim uvjetima nalazi se na interaktivnoj karti HAK-a.

Za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok - Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj - Štirovača.

Do 20. 1. 2021. g. svakim danom osim nedjeljom, od 8:00 do 16:00 sati, zbog izvanrednih prijevoza, višekratno i kratkotrajno će se prekidati promet u zoni čvora Žuta Lokva.

Krčki most (DC102): vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 1.ožujka 2021.)

Istarski ipsilon (radovi): do 31. 1. 2021. na autocesti A8 dionica: čvor Rogovići – čvor Ivoli (u smjeru Rijeke), zbog radova na obnovi vijadukta, promet teče prema privremenoj prometnoj signalizaciji. Na navedenoj dionici, u smjeru Rijeke, zabranjen je prolazak izvanrednih tereta širih od 3 metra.

Između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa te uz ograničenja: dionica čvor Cerovlje - čvor Lupoglav zabrana za vozila šira od 3,00 m; dionica čvor Lupoglav - čvor Vranja u oba smjera zabrana za sve izvanredne prijevoze.

Do 15. travnja 2021. godine, obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

U sjevernim kopnenim područjima mjestimice bi mogao večeras padati snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak. Na moru će biti umjerena i jaka bura, u drugom dijelu dana u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene