Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je jako važan zakon'

Vjerske zajednice pozivaju na javnu raspravu o Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest vjerskih zajednica u Hrvatskoj traže redovnu proceduru u izmjenama zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Jedanaest vjerskih zajednica u Hrvatskoj, među kojima su predstavnici HBK, pravoslavne, islamske i židovske zajednice zatražili su od Vlade i Hrvatskog sabora da za izmjene Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji ne primjenjuju žurnu, već redovitu proceduru.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Smatraju kako je riječ o vrlo važnom Zakonu te da je potrebna javna rasprava, jer građani do sada još nisu vidjeli službeni tekst kao ni nacrt prijedloga Zakona. Stoga pozivaju vjernike da jasno izraze svoj stav te da se njihovo mišljenje poštuje. Ministar zdravlja Rajko Ostojić umiruje te objašnjava kako izmjene Zakona idu u redovitu proceduru.

'Naravno da ne ide u žuran postupak! Ide u uobičajenu proceduru. Dakle, prvo čitanjem naravno, javna rasprava i tek nakon toga, drugo čitanje. Pozivam sve zainteresirane da se uključe i molim, uključite se u javnu raspravu! Pomozite nam da donesemo Zakon kakav Hrvatska zaslužuje', rekao je ministar Ostojić.

Ministar naglašava kako je riječ o kompleksnom Zakonu koji se ne može donositi bez javne rasprave. A upravo vjerske zajednice traže javnu raspravu te pozivaju vjernike da jasno izraze svoje stavove.

Otkako su najavljene izmjene Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, burnih reakcija i stavova ne nedostaje. U svemu tome, glas parova koji priželjkuju roditeljstvo najmanje se čuje. A upravo su oni najvažniji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene