Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prioritet im je nagodba

Vjerovničko vijeće Agrokora: "Cijenimo rad domaćih i stranih savjetnika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora poručuju kako cijene rad domaćih i stranih savjetnika.

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora priopćenjem se osvrnulo na medijske napise o visokim honorarima i angažmanu bivše tvrtke Ante Ramljaka na savjetničkim poslovima oko Agrokora.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna Izvlačenje 1,2 milijarde kuna DORH će naknadno odlučiti o daljnjem postupanju u slučaju Agrokor: Vještačenje KPMG-a je nezakonito

Iz Vijeća poučuju kako su "fokusirani na izbjegavanje stečajnog scenarija i oporavak što je moguće većeg dijela svojih tražbina".

"Postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku naš je prioritet. Privremeno vjerovničko vijeće ne podržava rasprave koje vode u pravcu destabilizacije, produžavanja ili ugrožavanja postupka izvanredne uprave, odnosno dovode u pitanje postizanje nagodbe u zakonom propisanom roku. Ovaj proces može biti uspješno doveden do kraja jedino konstruktivnim dijalogom koji se odvija primarno među vjerovnicima i naša je namjera voditi ga zajedno s izvanrednim povjerenikom na upravo takav način.

Cijenimo rad izvanredne uprave i domaćih i stranih savjetnika, čiji su rezultati u proteklih deset mjeseci stabilizacija i postizanje održivosti poslovanja Agrokora, bitno poboljšanje likvidnosti sustava s pozitivnim efektima na cijelo tržište i maksimalno očuvanje radnih mjesta u Hrvatskoj i zemljama regije", kažu u Vijeću.

Podsjetimo, zbog afere sa savjetnicima novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka podignuo je Ivica Todorić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene