Ivica Todorić podnio je novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka.

Galerija


Kako doznaje Nova TV, Todorić je Ramljaka prijavio zbog angažmana savjetnika i sumnje u zloporabu ovlasti.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Todorić u novoj objavi na blogu ima novu riječ za rad Ante Ramljaka - "KRIMINAL" Ivica Todorić u Londonu (Foto: Pixell) Todorić se pita na blogu: "Gdje je Agrokorov novac"

"On smatra da su višestruko premašeni oni iznosi koji se inače daju savjetnicima, a s druge strane on smatra da se pozicija savjetnika iskučivo dodjeljivala na temlju poznanstava, a ne na temelju kvaliteta", kaže Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Podsjetimo, bivša Ramljakova tvrtka Texo Management sklopila je ugovor s AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora. U javnost je procurila jedna od faktura, prema kojoj naplaćuju više od 240 tisuća kuna na tjedan.

Još uvijek nema reakcije premijera Andreja Plenkovića na vijest o visokim honorarima i angažmanu bivše tvrtke Ante Ramljaka na poslovima vezanima uz Agrokor.

Savjetnicima je dosad isplaćeno više od 224 milijuna kuna, a do kraja rada izvanredne uprave iznos bi mogao biti i viši od pola milijarde kuna.