Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže isplatu božićnice

Jakovina napao sindikat Hrvatskih šuma: 'Socijalno su neosjetljivi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
6.151 radnik Hrvatskih šuma podnio je tužbu zbog neisplate božićnica protiv svoje tvrtke. Ministar Tihomir Jakovina ocijenio je da su se sindikati pokazali 'socijalno neosjetljivima'.

Odvjetnik Krešimir Grubišić, koji zastupa radnike, rekao je kako je već zaprimio 200 sudskih odluka kojim se Hrvatske šume obvezuju da radnicima isplate božićnicu.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju"

Božićnica je radnicima trebala biti isplaćena još 25. prosinca 2012. Grubišić kaže da će taj broj sigurno rasti jer iz dana u dan dobiva nove sudske odluke. Objasnio je kako pregovara s predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Ivanom Pavelićem o načinu na koji će se riješiti taj spor. Očekuje da bi dogovor o isplati mogao biti postignut idući tjedan. Istaknuo je kako su radnici spremni odreći se dijela kamata te da inzistiraju na 1.000 kuna božićnice koju su trebali dobiti.

Sindikati tvrde da su još u travnju odrekli dijela svojih materijalnih prava i tako tvrtki uštedjeli novac. No ministar Jakovina, koji je i predsjednik Skupštine Šuma, tvrdi suprotno. Kaže da su krajem 2011 prava radnika šuma dignuta za 65 milijuna kuna.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sindikate šuma optužio je za socijalnu neosjetljivost. 'U Hrvatskim šumama ima 1.500 radnika viška. Nisu napravili ništa da bi pridonijeli onome što se u Hrvatskim šumama radi, a to je konsolidacija, restrukturiranje, reorganizacija. Mi smo legalisti i kao Skupština društva Hrvatskih šuma ćemo postupiti, ali prema sudskoj odluci kad ona bude pravomoćna', rekao je Jakovina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene