Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanka Opačić sljedeća?

Vijećnici u svađi zbog zastupničkih transfera, DORH odgovorio istražuju li ''političku trgovinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički transferi u klub Milana Bandića bili su razlog svađi i u Gradskoj skupštini.

Gradski vijećnici prigovorili su gradonačelniku da novcem sugrađana "kupuje" zastupnike, a kao novo Bandićevo pojačanje spominju Milanku Opačić.

Pročitajte i ovo Bez vode u Zagrebu: Ilustracija - 5 TAMNA STRANA METROPOLE U Zagrebu, gradu s najvećim prirezom u državi, još ima obitelji koje žive - bez vode: "Rekli su da nemaju novca..." Opet krive zastave u Zagrebu? BANDIĆEVA OSTAVŠTINA Je li Tomašević smanjio broj zastava po Zagrebu: Novi gaf u metropoli, koliko to sve plaćamo?

Iz Državnog odvjetništva na upit Dnevnika Nove TV odgovorili su kako ne istražuju ni ne provjeravaju sumnje u političku trgovinu, niti su do utorka zaprimili kaznenu prijavu.

"Prema informacijama kojima raspolaže Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, niti jedno državno odvjetništvo nije ni od koga zaprimilo kaznenu prijavu da bi bilo počinjeno određeno kazneno djelo koje bi se ostvarivalo postupanjem opisanom u Vašem upitu, a temeljem koje bi naložilo policiji ili samoinicijativno poduzelo izvide, a radi provjere navoda te prijave.

Stoga, ukoliko državno odvjetništvo bude zaprimilo kaznenu prijavu iz koje budu proizlazile sumnje da se u opisanom postupanju ostvaruju elementi kakvog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, ili ta sumnja bude proizlazila iz javno dostupnih izvora, nadležno će državno odvjetništvo poduzeti radnje na koje je zakonom ovlašteno", odgovoreno iz iz DORH-a za Dnevnik Nove TV.

Predsjednik Sabora ne očekuje promjene u sastavu Vlade

Predsjednik Sabora poručuje - ne očekuje promjene u sastavu Vlade. "U ovoj parlamentarnoj većini stvari rješavamo dogovorom, to je način na koji smo započeli odnosno od početka suradnje, tako će biti i do kraja suradnje ove vladajuće parlamentarne većine. ne očekujem nikakve ucjene", kazao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

"Koliko je porezne obveznike Zagreba koštalo da povećate vaš saborski klub koji vama jamči slobodu?", pitao je Bandića u Gradskom vijeću Tomislav Tomašević, gradski zastupnik (Zagreb je naš).

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik odgovorio mu je: "Kako ste krenuli, najmanje pola vaših zastupnika će do kraja mandata prijeći u Klub stranke rada i solidarnosti u gradu" i dodao kako je to obećanje. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene