Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šestogodišnjoj djevojčici Maji iz Vrsara nadu u oporavak od potencijalno smrtonosne bolesti može pružiti jedino skupi tretman u njemačkoj klinici.


Bolest djeteta najgore je što roditelj može doživjeti pogotovo ako se sa sigurnošću ne može utvrditi o kojoj je bolesti riječ.
Vesela, u društvu omiljena djevojčica Maja još ne shvaća zašto je njezina mama već mjesecima tužna.

Vezani članci Pomorska policija, ilustracija Detalji tragedije na Kornatima: Dijete (14) su pokušali reanimirati, ali ozljede su bile preteške... Slika nije dostupna VIDEO Dramatična akcija spašavanja s riječnog otočića

'Sada se situacija dosta pogoršala. Ona sada teško hoda, ne može trčati, niti voziti biciklo. Kvari joj se motorika ruku te kad pije ili crta mora pridržavati ruku. Također, govor joj se pokvario', ispričala je Majina mama.

A sve je počelo pred dvije godine i to malim šepanjem i roditelji su mislili da se dijete zafrkava.
No, to nažalost nije bilo tako. Liječnici sumnjaju da je riječ o leukodistrofiji, no nitko to još sa sigurnošću ne može potvrditi. Do dijagnoze se dolazi godinama, a Maja vremena nema jer bolest neumoljivo napreduje.

'Za svoje dijete pokušat ćemo sve. Otvorila se mogućnost, primljeni smo na kliniku u Kolnu, radi se o terapiji matičnim stanicama koštane srži. Rezultati te klinike su jako dobri. To su određeni postoci poboljšanja motorike i ostalih funkcija i jednostavno treba pokušati', uporni su roditelji.

Pomoć stiže od vršnjaka

Kako bez konačne dijagnoze ni HZZO ne pokriva troškove liječenja u inozemstvu Majini prijatelji iz vrtića te djeca iz osnovne škole u kojoj radi njezina mama već danima slikaju male vile. Svoja će umjetnička djela, kažu prodavati kako bi sakupili novac koji je Maji potreban za liječenje, a pomažu im i mnogi drugi ljudi velika srca.

Troškovi zahvata i boravka u klinici iznosit će najmanje 110 tisuća kuna. Zato, ako budete u prilici kupiti Malu vilu, znajte da je u nju utkano mnogo ljubavi i jedna velika nada. I ne oklijevajte.