Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka nadzornih kamera uoči nesreće

VIDEO: Krivim smjerom autoceste juri u smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok zbog kojeg je Zdravko Propadalo vozio u krivom smjeru autoceste u ponedjeljak te skrivio frontalni sudar s Audijem zagrebačkih registarskih oznaka, i dalje ostaje nepoznat.

Pročitajte i ovo Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

U snimkama nadzornih kamera, kod odmarališta Župa, na 441. kilometru Dalmatine, koje vam donosimo, jasno je vidljivo kako je Propadalo iznimno velikom brzinom vozio u suprotnom traku autoceste. Njegov Golf BiH registarskih oznaka snimljen je u 11.08 sati kako vozi suprotnim smijerom, a samo nekoliko minuta prije tog, Propadalo je vozio normalnim smjerom.

>> Dvije osobe poginule u frontalnom sudaru na A1

>> Pet mrtvih u prometu u manje od 12 sati

Gdje se točno Propadalo polukružno okrenuo na autocesti, ostaje nepoznato, jer nadzorne kamere nisu pokrivale daljnje područje autoceste. Neslužbeno se doznaje kako je Propadala, koji se prvi put do tad vozio autocestom, nazvao prijatelj te mu kazao da se krivo vozi, što je ovaj doslovno shvatio i na prvom mjestu za polukružno okretanje skrenuo u suprotni trak i krenuo nazad.

Tako je vozio više od dvadeset minuta te se mimoišao s nekoliko desetaka vozila, čiji su mu vozači, ali i radnici Autocesta, na sve načine pokušali dati do znanja da vozi u krivom smjeru, no Propadalo, izgleda, nije shvatio o čemu se radi. U 11.36 sati, samo nekih dva kilometra od čvora Bisko i kraja drame, dogodila se tragedija, u kojoj su poginuli on i njegova majka Anđa. Da li je samo puko neznanje života koštalo njega i njegovu majku, ili je povrh tog Propadalo još bio i krajnje neoprezan, na žalost, nikad se neće sa sigurnošću saznati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene