Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Robot koji sam toči gorivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedostaju li vam godine kada vas je na benzinskoj stanici dočekao nasmiješeni radnik i uz pristojne komentare natočio vam gorivo? E pa takvi dani mogu se vratiti....i to uz pomoć robotske ruke.

Robot je to koji umjesto vas toči gorivo na benzinskoj crpki, dok vi samo udobno sjedite u svom automobilu, a sve bez nepotrebnog prljanja ruku ili odjeće.

Pročitajte i ovo Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna"

Ideju za ovakvog robota dvojica izumitelja, Henk Hofman i Nico van Stravent dobili su promatrajući kako je  klasična mužnja krava kroz godine gotovo potpuno zamijenjena strojevima. 

Robot je programiran da registrira automobili čim stigne na benzinsku crpu, nakon čega ga uspoređuje sa podacima o različitim automobilima, poklopcima za rezervoare i različitim vrstama goriva. Može se koristiti za sve vrstame automobila čiji se poklopci za rezervoar mogu otvoriti bez ključa i čije su dimenzije zabilježene u njegovom sustavu, a sve sa ciljem izbjegavanja bilo kakvih ogrebotina.

Robot koji sam toči gorivo košta oko 75 000 eura i prvi je takav robot na svijetu.

Vrijeme će pokazati što klijenti misle o tome i hoće li vjerovati takvom robotu i prepustiti mu da dira njihovog ljubimca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene