Nedostaju li vam godine kada vas je na benzinskoj stanici dočekao nasmiješeni radnik i uz pristojne komentare natočio vam gorivo? E pa takvi dani mogu se vratiti....i to uz pomoć robotske ruke.


Robot je to koji umjesto vas toči gorivo na benzinskoj crpki, dok vi samo udobno sjedite u svom automobilu, a sve bez nepotrebnog prljanja ruku ili odjeće.

Vezani članci Gorivo - 3 Njemački autoklub objavio zašto kod njih nije dobro gorivo točiti ujutro: "Vozači moraju pripaziti..." Ilustracija Plenković objavio nove cijene benzina i dizela, a što je s onima koji voze na plin? Stigli neslužbeni podaci, vijesti nisu dobre

Ideju za ovakvog robota dvojica izumitelja, Henk Hofman i Nico van Stravent dobili su promatrajući kako je  klasična mužnja krava kroz godine gotovo potpuno zamijenjena strojevima. 

Robot je programiran da registrira automobili čim stigne na benzinsku crpu, nakon čega ga uspoređuje sa podacima o različitim automobilima, poklopcima za rezervoare i različitim vrstama goriva. Može se koristiti za sve vrstame automobila čiji se poklopci za rezervoar mogu otvoriti bez ključa i čije su dimenzije zabilježene u njegovom sustavu, a sve sa ciljem izbjegavanja bilo kakvih ogrebotina.

Robot koji sam toči gorivo košta oko 75 000 eura i prvi je takav robot na svijetu.

Vrijeme će pokazati što klijenti misle o tome i hoće li vjerovati takvom robotu i prepustiti mu da dira njihovog ljubimca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju