Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kraška jezera nadomak rijeke Krke i NP Krka ispuštaju se otrovi i teški metali, a njih u mikrotragovima konzumiraju i ljudi.


Gradu Kninu, prema pisanju portala Feral, prijeti ekološka katastrofa. U kraška jezera nadomak rijeke Krke i NP Krka posljednjih se nekoliko godina ispuštaju otrovi i teški metali zaostali nakon pocinčavanja vijaka u tvornici DIV-TVIK.

Ekološka katastrofa kod Knina, HEP-u prijetnja tužbom

Vezani članci Ekološki problem u srcu Baranje (Foto: Provjereno) - 7 Tisuće kubika gnoja i fekalija izlijevaju na njivu u vlasništvu Belja: ''Tako rade 50 godina i nitko ih ništa ne pita niti ih dira'' Izljev nafte (Foto: AFP) Vapaj stanovnika pacifičkog otoka nakon izlijevanja nafte: "Ne možemo jesti i spavati, nemamo ni hrane ni vode!"

Stanovnici Knina u mikrotragovima također konzumiraju te otrove, a reakcije iz Ministarstva zaštite okoliša nema, iako su o situaciji obaviješteni više puta, piše Feral. Resornom ministru poslano je više prijava i mailova koji su sadržavali fotodokumentaciju, ali on još ništa nije poduzeo.

Biljni i životinjski svijet u jezerima koja danas izgledaju 'apokaliptično' je uništen, a od smrada im se ne može prići.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook