Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kraška jezera nadomak rijeke Krke i NP Krka ispuštaju se otrovi i teški metali, a njih u mikrotragovima konzumiraju i ljudi.


Gradu Kninu, prema pisanju portala Feral, prijeti ekološka katastrofa. U kraška jezera nadomak rijeke Krke i NP Krka posljednjih se nekoliko godina ispuštaju otrovi i teški metali zaostali nakon pocinčavanja vijaka u tvornici DIV-TVIK.

Ekološka katastrofa kod Knina, HEP-u prijetnja tužbom

Vezani članci Mačka (Foto: Screenshot/YouTube) Mačka uspjela napraviti kaos samo jednim skokom, sva sreća da vlasnici sve snimaju Tvornica DIV grupe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kninska tvornica u kojoj su tragično preminula dvojica radnika neprekidno krši zakone: Inspekcija ih prijavila čak 14 puta

Stanovnici Knina u mikrotragovima također konzumiraju te otrove, a reakcije iz Ministarstva zaštite okoliša nema, iako su o situaciji obaviješteni više puta, piše Feral. Resornom ministru poslano je više prijava i mailova koji su sadržavali fotodokumentaciju, ali on još ništa nije poduzeo.

Biljni i životinjski svijet u jezerima koja danas izgledaju 'apokaliptično' je uništen, a od smrada im se ne može prići.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook