Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A preuzet će Brodosplit

Ozbiljne optužbe na račun samoborskog DIV-a stižu iz Knina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Vlada dala zeleno svjetlo da Brodosplit preuzme samoborski DIV, na račun te tvrtke stižu ozbiljne optužbe iz Knina.

Bivši radnici tvornice TVIK, koju je DIV kupio prije 9 godina, traže zaostala potraživanja u iznosu od 3 milijuna kuna, koja su nastala prije preuzimanja tvornice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jezero puno mazuta Eko katastrofa u Kninu traje 19 godina! Poduzima li itko išta?! Slika nije dostupna Krom, živa, olovo? EKO KATASTROFA: Stanovnici Šibensko-kninske županije piju zatrovanu vodu?!

>> DIV spreman za preuzimanje Brodosplita

Iako u upravi DIV-a ističu da su preuzeli samo imovinu TVIK-a i da nisu dužni isplatiti zaostatke, bivši radnici optužuju ih za neisplatu i niz nepravilnosti.

"Nama je dužan isplatiti stečajni i Tomislav Debeljak jer su oni nas oštetili, znači, u suradnji s još nekim ljudima. Oni su namjestili da to ispadne tako kako je ispalo", tvrdi Frane Kopilaš, bivši djelatnik TVIK-a.

"Došao je tu, ljude je istjerao kao ovce, druge je utjerivao i dobio na njih poticaje", kaže Marija Anić, bivša djelatnica TVIK-a.

U Upravi DIV-a tvrde da su kupili samo dio imovine TVIK-a, a ne cijelu tvrtku. Time, ističu, njihove obaveze prestaju. "Današnji DIV nikakvog, nema nikakvog doticaja s tim potraživanjem i tim radnicima", kaže Darko Pappo, član Uprave DIV-a.

No, nekadašnji TVIK-ovci i dalje su sumnjičavi. Posebno prema preuzimanju djelatnika Brodosplita. "Ne znam što će bit s njima. Ja se samo bojim da će im biti kao i nama. Višak će postati vrlo lako, a i brzo će se on riješiti toga svega", kaže Seka Anić Matić, bivša djelatnica TVIK-a.

Nizu malverzacija dodaju i ilegalnu prodaju starog željeza. "Čovjeku sam davao na ruke, s tim što mi je rekao da će mi dati kada završim isporuku željeza", tvrdi Mile Bićanić, otkupljivač željeza. "Nikakva transakcija nije bila moguća na crno jer to ne bi imalo nikakvog smisla. Ako je netko, kako oni kažu, to od njih radio na crno, onda oni to moraju istražiti", naglašava Pappo.

Bivši djelatnici, kako tvrde, posjeduju nove dokaze o prijevari. Uskoro će ih proslijediti pravnom sustavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene