Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjeti iz noćne more

VIDEO Ima li kraja apsurdima u Hrvatskoj? Ova se škola naočigled raspada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda curi iz utičnica. U jednoj učionici nemaju parket, za jačeg nevremena prodire kiša i lome se prozori, a kabineti za kemiju i biologiju ne postoje. Na te probleme upozorili su učenici gimnazije u Makarskoj.

U otvorenom pismu upućenom ministru obrazovanja oštro kritiziraju nebrigu za njihovu školu. Prozvali su i grad i županiju.

Pročitajte i ovo Makarska; ilustracija - 4 Velike razlike Po razvijenosti prestigli veliki grad, no nisu svi zadovoljni: "Ubila me ova betonizacija" Klinički bolnički centar Split u Makarskoj U restoranu teško ozlijeđen 42-godišnjak: Ima ozljede opasne po život

Stradao je parket, vlaga oko svjetla. zidovi napukli, neki prozori razbijeni a neke je nemoguće otvoriti. Vjetar i Kiša prave puno problema u drugom dijelu škole.

Gimnazijalci su poslali otvoreno pismo ministru obrazovanja, no ministar se nije oglasio. Na putu je. Iz njegova resora kažu da će posjetiti školu i provjeriti stanje. Iz županije tvrde kako u objekt ulažu oko 300 tisuća kuna na godinu.

Pročitajte pismo makarskih gimnazijalaca ministru obrazovanja

"Po meni je to jedino rješenje, ali u recesiji ne možemo krenuti u realizaciju moguće nadogradnje ili rušenja postojećeg objekta i izgradnje nove škole", ističe Zdravko Omrčen, Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu SDŽ.

Učenici su prozvali i grad Makarsku. Oni pak kažu da se sve može rješiti uz potporu svih uključenih u problem.

Omrčen je poslao i poruku učenicima koja glasi - "Strpljen, spašen". Zamjenik gradonačelnika Makarske, Miro Družijanić, misli da je to moguće od iduće školske godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene