Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolji kad je najteže

VIDEO Volonteri stižu iz cijele zemlje, rade s djecom, starijima i životinjama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Cerni je i dalje smještano 130 osoba za koje brinu volonteri koji svakodnevno pristižu. U Drenovcima je otvoren i azil za životinje, pa je upućen poziv volonterima veterinarske struke. Počele su sanacije poplavljenih područja, pa su poptrebni i alati i volonteri.

Vanesa i Lidija sprijateljile su se u prihvatnom centru u Cerni. 'Mi smo se ovdje upoznale, mislim ja sam nju vidje u školi ali nismo se družile, a sad se družimo', kaže Vanesa iz Gunje o svojoj novoj prijateljici Lidiji.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Ilustracija Potpuni horor Svjetski poznati stručnjak priznao silovanje pasa, dijelio i materijale o zlostavljanju djece: Njegovi zločini toliko su odvratni da je sudac pozvao javnost da napusti sudnicu

Od ponedjeljka kreću u novu školu. Za što se već pripremaju. 'Čitamo knjige. Ja sam dobila bila od jedne tete sam zatražila i ona mi dala tri malo deblje knjige da čitam', kaže Lidija.

Volonteri su im uvijek pri ruci. 'Odvedemo ih u park na sladoled, bojamo, crtamo, pokušavamo ih razveseliti', kaže volonterka Lara. A one starije najviše bi razveselio povratak kući. 'Dobro nam je, lipo nam je i sve, ali eto, išli bi kući', kaže nam Eva Živkov iz Đurića.

U Drenovcima je otvoren azil za pse i mačke iz poplavljenih područja. Oko 30 mačaka i pasa u dobrom su zdravstvenom stanju. Hrane i lijekova koje imaju na pretek daju im veterinari volonteri.

VIDEO 'Ovo je najtužniji video koji sam ikad snimio'

'Za sada još nismo imali potrebe za intervencijom ozbiljnom. Uglavnom nekakve dehidracije, šok stanja, traume od straha', kaže Alen Genter, veterinar iz Koprivnica.

Skupina Hrvata iz Švedske putovalo je 24 sata i prevalilo put dug 2200 km kako bi dovezli humanitarnu pomoć u Županju. 'Gledali smo na televiziji i čuli smo što se događa i naš Igor prijatelj i moj zet su se dogovorili da trebali bi doći nešto pomoći. I oni su to na brzinu u roku tri dana na Facebook stavili po stranicama, telefonima, tako da pomažemo da skupimo jedan kombi', kaže Mario Pendić iz Švedske.

No jedan kombi nije bio dovoljan. Igorov poslodavac ustupio im je još jedan i platio putne troškove.

A Zagrepčani su akcijom 'Na špicu za ravnicu' skupljali pomoć za ljude s poplavljenih područja.

Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene