Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Vodu piju iz cisterne

Mještani okolice Dubrovnika u panici: 'Ovo je netko ubacio kemiju da nas zatruje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani sjeverne dubrovačke okolice već danima su bez pitke vode, koja je navodno zagađena fekalijama. Ipak, izvor onečišćenja još uvijek nije otkriven, a građanima pitku vodu dovoze cisterne

Stanovnicima Zatona pitku vodu umjesto vodovoda donose cisterne. Voda se obično zamuti nakon dugih kiša. Ipak, prava kiša nije pala već tjednima. 'Nema veze što se zamuti, ovo je netko ubacio kemiju da nas zatruje', smatra Frano iz Zatona.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

U vodi su navodno pronađene fekalije. Ipak, stručnjaci, koji prate kvalitetu vode, tvrde - uzroka može biti jako puno.

'Prije desetak dana došlo je do velikog mikrobiološkog opterećenja izvora Palate, i nije se uspijevala provoditi uspješna dezinfekcija duž cijele vodoopskrbne mreže. Situaciju pratimo iz dana u dan', kaže dr. Marija Jadrušić iz Zavoda za javno zdravstvo.

Direktor Vodovoda Dubrovnik, Pero Mišković, tvrdi kako je spomenuto mikrobiološko opterećenje Palate nastalo kao posljedica fekalnog ispuštanja fekalnih jama ili nekog otpada.

Izvor Palata vodom napaja 10 tisuća stanovnika, Odmah se počelo s čišćenje okolice izvora. 'Već radimo 2 dana na čišćenju septičkih jama. Sve septičke jame u radijusu 200, 300 metara dalje od izvorišta, za koje se pretpostavlja da postoji spoj podzemni, će biti očišćene', dodaje Mišković.

Najvažnije je otkriti izvor onečišćenja. A do tada stanovnicima Zatona, Orašca ili Elafita preostaju cisterne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene