Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitka za Pantovčak

Veliko istraživanje Dnevnika Nove TV: Otkriveno za koga će glasati Škorini birači

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska 5. siječnja bira predsjednicu ili predsjednika. Zoran Milanović relativni je pobjednik prvog kruga, a kako kandidati stoje u drugom krugu, donosi ekskluzivno istraživanje koje je agencija Ipsos provela za Dnevnik Nove TV.

Kažu kako će sigurno izaći na predsjedničke izbore 63 posto građana. Iz iskustva znamo kako je taj broj u stvarnosti uvijek nešto niži. Ti su građani u fokusu daljnje analize. Među njima još uvijek ima čak 13 posto neodlučnih. Upravo su oni birači kojima se večeras kandidati primarno obraćaju i koji bi jednom od njih mogli donijeti pobjedu. 

Čiji birači izlaze na izbore

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..." Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

89 posto birača aktualne Predsjednice planira izaći i na drugi krug izbora. Isto vrijedi i za njezinog oponenta, čijih 88 posto birača iz prvog kruga također planira izaći na birališta.

I birači Miroslava Škore, njih 61 posto planira izaći na birališta u nedjelju, ali i 41 posto birača koji u prvom krugu nisu glasovali.

Za koga će glasovati Škorini birači

Posljednja dva tjedna velika se rasprava vodi o tome kako će na ovim izborima glasovati birači Miroslava Škore.

61 posto Škorinih birača glas bi u drugom krugu dalo Kolindi Grabar- Kitarović, a tek njih 28 posto Zoranu Milanoviću. 11 posto još uvijek je neodlučno.

Uskoro opširnije. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene