Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjećuje obalu

Veliki bucanj: Neobični posjetitelj na Jadranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijedak posjetitelj jadranskih plićaka već danima zabavlja kupače na Lošinju. Veliki bucanj, riba tropskih mora i dubina već petnaestak dana boravi na Lošinju.

Bar dva put na dan dopliva do same obale na radost mnogobrojne djece. Rijedak gost na lošinjskoj plaži. Već danima djecu i odrasle zabavlja riba, veliki bucanj koji dolazi u plićak. 'Sama dolazi natrag svaki dan. Vidimo je tu u plićaku i svaki dan je moramo izvaditi van, ali opet dolazi unutra', rekao je Nicolas, kupač. Mališani rone i igraju se sa stanovnikom velikih dubina.

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

'Uzak je i ima dvije pluti, odozgo je modar, a naprijed bijel', rekao je Klement Kol. Veliki bucanj idealno je stanište za morske parazite koje skida iskakanjem iz vode. 'Moglo bi biti stvarno da želi da mu se skidaju paraziti, navodno se ta riba i ne srami ljudi, znači nije stidljiva, nije neraspoložena', rekla je Karin Gobić Medica, biologinja. Pojava ribe neobičnog izgleda ne veseli samo male kupače.

'Mi smo je prvi put vidjeli u petak navečer, oko 8 sati, bila je tamo u uvali i prvo smo mislili da se netko igra s time, a tek poslije smo vidjeli da je riba', rekla je kupačica Suzana. 'Dosta je smirena, djeca su je mazila, bila je baš u ovom djelu iza vas, zadržala se tu jedno petnaestak minuta i otišla je', rekao je kupač Mića Filipović.

Iako su joj stanište dubine od dvjesto i više metara i uglavnom topla mora, dolazi i u Jadran. 'Ponekad zna legnuti na površinu vode tako da izgleda kao tanjur ili kao sunce ili mjesec', rekla je Gobić. Dok ne odluči krenuti u duboko plavetnilo veliki će bucanj dva put na dan uveseljavati kupače na lošinjskoj plaži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene