Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualne teme

Plenković rekao kada će biti izbori i najavio: "Vlada priprema novi paket mjera pomoći"

Vlada priprema novi paket mjera pomoći za najugroženije građane, kazao je premijer Andrej Plenković.

U povodu Dana Virovitičko-podravske županije premijer Andrej Plenković bio je na svečanoj sjednici Županijske skupštine i nakon toga je komentirao aktualne teme.

Jedna od njih je i inflacija, a Plenković je rekao da analiziraju stanje: "Inflacija je rasla i u drugim zemljama EU-a, ne samo u Hrvatskoj. Glavni naglasak je na širokoj potrošnji, cijene su bile više zbog turističke sezone. Smatram da svaka cijena koja ide preko onoga što je normalno u kontekstu troškova nije dobra. Ona se na kraju odražava na kupovnu moć naših građana."

"Svaka cijena koja ide preko onog što je normalno, nije dobra", kazao je i dodao da Vlada priprema novi paket mjera pomoći za rujan za najugroženije.

Uvjeren je da će po završetku turističke sezone cijene ići dolje.

Pročitajte i ovo Zapljena policije u akciji PEREDUR 2023 - 12 Akcija PEREDUR 2023 Policija pročešljala glazbene festivale: Pogledajte koju količinu droge su pronašli

Upitan kada će biti parlamentarni izbori, rekao je da će biti u redovitom roku te podsjetio na zakonom propisane rokove: "Izbori će biti kada dođe vrijeme."

Predsjednik Republike Zoran Milanović izrazio je sumnju oko mogućnosti pomicanja datuma izbora, no Plenković je rekao da ga ne prati.

''Trenutak odlučivanja o raspuštanju Sabora je u načelu odluka parlamentarne većine. U tom razdoblju predsjednik Republike ima pravo izabrati jednu od četiri nedjelje u tom razdoblju. "Mi se u to ne miješamo", kazao je Plenković.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Sigurnost ili opasnost? Ratni bubnjevi udaraju ritam, sve više zemalja u Europi jača vojnu obavezu; ali: Ne žele svi mladi biti topovsko meso

"Ne pratim ga uopće, on govori toliko nesuvislih teza… Mahom se moramo baviti popravljanjem te štete", kazao je i požalio se da ga smeta kada ga komentatori izjednačavaju s Milanovićem.

Podsjetivši na primjer hrvatskih huligana koji su pritvoreni u Grčkoj, ponovio je: "Šteta koju je napravio bila je toliko velika da su nas zamolili svi s kojima smo razgovarali da im više ne pomaže."

''Za razliku od svih ljudi koji imaju manju odgovornost, a Milanović ima nedvojbenu manju odgovornost jer ima vremena koliko god hoće, ide okolo i priča što god hoće, ne pretjerano odgovorno. Stalno nam snižava kulturu i razinu političkog dijaloga. Nažalost je pridonio tome da vulgarizira cijeli politički dijalog u Hrvatskoj'', kazao je Plenković, koji ni danas nije odgovorio na pitanja oko smjena u HEP-u vezano uz plinsku aferu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene