U Petrinji su na terenu brojni volonteri, koji žele pomoći, ali istodobno i sebe dovode u opasnost.


U nedjelju su se u Banovini ponovno mogle vidjeti registracije iz svih krajeva Hrvatske. Od Dubrovnika sve do Vukovara.

No, žurne službe apeliraju na sve volontere da se ne penju na krovove, ni ulaziti u ruševine bez adekvatne opreme. Posebno su istaknuli da se ljudi ne penju u tenisicama na krov.

Sortiranje humanitarne pomoći za područja pogođena potresom Izvan Hrvatske ste, a želite dostaviti humanitarnu pomoć? Evo što trebate učiniti prije nego što krenete na put

Predsjednik Zoran Milanović u obilasku hotela Pigik u Petrinji u kojemu vojska pomaže u podjeli humanitarne pomoći Predsjednik Milanović o štetama od potresa: "Proglasite katastrofu i dajte nekome ček"

Glavni vatrogasni zapovjednik je kazao kako su u nedjelju dvojica vatrogasaca zadobila lakše tjelesne ozljede nakon što su se poskliznuli, a oni imaju svu adekvatnu opremu.

Primjer je i tragedija koja je zadesila volontera, 57-godišnjaka iz Vrbovskog, koji je došao s najboljom namjerom, no to je nažalost završilo kobno. Kažu kako je bolje pričekati pomoć, a ne samostalno ići kako ne bi riskirali svoj, a ni tuđi život.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju