Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mora se reći tko je glavni"

Predsjednik Milanović o štetama od potresa: "Proglasite katastrofu i dajte nekome ček"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović rekao je u da mu nije jasno zašto nije proglašena katastrofa za područja koja su teško pogođena potresom budući da su to "pravno jako važne stvari jer se ne zna tko ima ček u ruci".

Predsjednik Milanović je rekao da bi za područja pogođena potresom trebala proglasiti katastrofa kako bi se znalo tko je odgovoran za saniranje štete.

"Mora se proglasiti katastrofa i reći tko je tu glavni, je li to Božinović, Medved… Ne mogu ljudi preko maila naručivati kontejnere. Prvo: to košta. Drugo: mora se znati tko je odgovoran", rekao je Milanović u intervjuu za N1.

Na pitanje zna li on kao predsjednik države tko je u ovom trenutku odgovoran, Milanović je rekao da je, dok se službeno ne proglasi katastrofa, odgovorna osoba premijer Andrej Plenković . Dodao je da bi, po njegovu mišljenju, to trebao biti potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

"Treba se znati vertikala, treba se znati tko odgovara. Vojska se dala maksimalno, ali sustav ne može počivati na vojsci koja ima 15.000 pripadnika. Vojska je tu, ubit će se od posla, ali vojarna u Petrinji je čistim migom obnovljena i tamo su sad smješteni ljudi. To je čista sreća”, rekao je predsjednik.

Pročitajte i ovo Vatrogasci iz Jastrebarskog skidaju teški dimnjak u središtu Siska ANGAŽIRANO 488 VATROGASACA Sve je više ozlijeđenih vatrogasaca koji saniraju posljedice potresa, osigurana im i psihološka pomoć

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Suze same idu" Potres mu je smrskao auto, a onda se dogodilo čudo: "Dolazi čovjek, pruža ruku i stavlja na moj dlan ključ..."

"Proglasite katastrofu i dajte nekome ček. Netko treba potpisivati ček", dodao je Milanović te podsjetio da je u vrijeme migrantske krize 2015. godine, kada je on bio premijer, ta osoba bio Ranko Ostojić, tadašnji ministar unutarnjih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene