Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Munjevita reakcija

VATROGASAC SPASIO TRUDNICU IZ POŽARA "Ma kakav heroj, ja sam ništa bez ekipe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru koji je planuo večeras u obiteljskoj kući na Vidicima u Ulici Josipa Jurja Strossmayera ozlijeđena je trudnica koja je prebačena je u šibensku Opću bolnicu, potvrdili su u županijskom centru 112.

Nju je iz plamene buktinje spasio mladi vatrogasac koji, iako je impresionirao očevice, za sebe tvrdi da nije nikakav heroj.

Pročitajte i ovo Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..." Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

'Ma kakav heroj, bez moje ekipe ja sam ništa', kazao je mladi vatrogasac za Sibenik.in.

Ipak njegov podvig svjedoke nije ostavio ravnodušnima.

"Ježim se čim promislim na to jer ovo što sam večeras vidio bilo je zaista nevjerojatno. Taj vatrogasac, mislim da se preziva Cvitan, zgrabio je bocu s kisikom i herojski uletio na šalovane skaline koje su gorjele i uskoro zgrabio iz stana trudnicu i psa, očito kućnog ljubimca te ih izvukao. Način na koji je on to obavio, profesionalno, hrabro, srčano, bez razmišljanja je li možda tamo plinska boca koja će eksplodirati, ostavilo me bez teksta i stvarno možemo biti zahvalni našim vatrogascima", rekao je za Sibenik.in mladić koji je bio na ulici kad su vatrogasci stigli na intervenciju.

Dojava o požaru stigla je u 20,15 sati, a vatrogasci su do 20,40 sati uspjeli vatru staviti pod kontrolu. Osoba koja se u trenutku izbijanja požara sama nalazila u stanu, nagutala se dima i prema prvim informacijama s mjesta događaja, nije zadobila opekline.

"Srećom, trudnica nije zadobila nikakve ozljede u požaru, a na hitni prijem smo je primili jer se u stanu za vrijeme požara nagutala dima. Ženi je pružena sva potrebna medicinska pomoć, i ona i dijete su dobro, izvan svake opasnosti i stoga je puštena na kućnu njegu", kazao je liječnik šibenske bolnice Miran Bujas.

Opasnosti da se požar proširi na druge kuće nije bilo jer su vatrogasci i ovoga puta reagirali munjevito.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene