U razmaku od sat vremena na području istarske županije buknula su četiri požara.


Od četiri požara, trenutno je najkritičniji je bio onaj na području Baderne kod Poreča. Vatra se opasno približila i 10 sela, no nije bilo evakuacije. Na teren je izašlo 100 vatrogasaca sa 37 vozila, a gašenje im je otežavao jak vjetar. Požar je lokaliziran, a opožareno je oko 150 ha trave, niskog raslinja i crnogorice.

Vezani članci Kanader u akciji (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) - 15 Vojska na vatreni ponedjeljak angažirala najviše protupožarnih snaga u sezoni Termometar, ilustracija Temperature idu do 45 Celzijevih stupnjeva: Jedna od glavnih turističkih destinacija pogođena najgorim vrućinama od '87.

Sve raspoložive snage gasile su i požar kod Vodnjana, četvrti koji je tijekom današnjeg dana buknuo na području istarske županije. Kako doznajemo s terena, zbog požara i dima je zatvorena cesta Pula-Vodnjan, a vatra se bila približila na 800 metara od kuća. I ovdje je jak vjetar otežavao vatrogascima gašenje.

Vatra gori i na području Galižana-Fažana te kod Svetog Petra u Šumi. Oba požara su lokalizirana. Na sva četiri požarišta raspoređivala su se četiri kanadera, ovisi o potrebi.

>> Izbio požar kod Poreča, vatrogascima stiže pomoć zračnih snaga

Požar na području Sadina blizu Kaštela je ugašen. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje. Ugašen je i požar otvorenog prostora na području Prugova, gdje su opožarena 4 ha trave i niskog raslinja.

I dalje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora na području između Donje Perjasice i Kestenjka. Opožarena je trava i nisko raslinje.Još uvijek gori i na području Ličkih Jesenica, uz željezničku prugu. Požar gase lokalne vatrogasne snage, ukupno oko 25 vatrogasaca.
Opožarena je površina od oko 5 ha.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.