Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sat vremena buknulo na četiri strane

VIDEO Lokalizirani požari u istarskoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razmaku od sat vremena na području istarske županije buknula su četiri požara.

Od četiri požara, trenutno je najkritičniji je bio onaj na području Baderne kod Poreča. Vatra se opasno približila i 10 sela, no nije bilo evakuacije. Na teren je izašlo 100 vatrogasaca sa 37 vozila, a gašenje im je otežavao jak vjetar. Požar je lokaliziran, a opožareno je oko 150 ha trave, niskog raslinja i crnogorice.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Sve raspoložive snage gasile su i požar kod Vodnjana, četvrti koji je tijekom današnjeg dana buknuo na području istarske županije. Kako doznajemo s terena, zbog požara i dima je zatvorena cesta Pula-Vodnjan, a vatra se bila približila na 800 metara od kuća. I ovdje je jak vjetar otežavao vatrogascima gašenje.

Vatra gori i na području Galižana-Fažana te kod Svetog Petra u Šumi. Oba požara su lokalizirana. Na sva četiri požarišta raspoređivala su se četiri kanadera, ovisi o potrebi.

>> Izbio požar kod Poreča, vatrogascima stiže pomoć zračnih snaga

Požar na području Sadina blizu Kaštela je ugašen. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje. Ugašen je i požar otvorenog prostora na području Prugova, gdje su opožarena 4 ha trave i niskog raslinja.

I dalje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora na području između Donje Perjasice i Kestenjka. Opožarena je trava i nisko raslinje.Još uvijek gori i na području Ličkih Jesenica, uz željezničku prugu. Požar gase lokalne vatrogasne snage, ukupno oko 25 vatrogasaca.
Opožarena je površina od oko 5 ha.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene