Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinski HDZ oglasio se o pitanju zbrinjavanja bala, a Damir Habijan Habušev prosvjed u Zagrebu nazvao igrokazom nesposobne vlasti


Varaždinski HDZ nazvao je prosvjed varaždinskoga gradonačelnika Gorana Habuša pred Ministarstvom zaštite okoliša u Zagrebu zbog problema sufinanciranja zbrinjavanja baliranog otpada "igrokazom" nesposobne gradske vlasti te je ocijenio da se u koaliciji na čelu grada dogodio raskol između SDP-a i HNS-a.

Vezani članci Policija, ilustracija Drama u Varaždinu: Provalili u trgovinu pa pokušali pregaziti policajce, jedan je zapucao. Traga se za počiniteljima Prodajni salon Varteksa na Horvaćanskoj cesti U Varteksu kasne plaće za 1000 radnika: "Naravno da smo svi zabrinuti, ali uvjereni smo u uspjeh", "Nemamo nikakvu namjeru zatvoriti kompaniju, radna mjesta su nam prioritet"

Sada je potpuno jasno da problem zbrinjavanja bala nije i neće biti riješen za vrijeme Kukuriku koalicije te da je riječ o samo još jednom 'igrokazu' u režiji gradonačelnika Habuša i župana Predraga Štromara, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik povjerenstva varaždinskoga Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan. Problem bala, koji je bio odlučujući čimbenik prilikom izbora aktualnoga gradonačelnika na prijevremenim izborima, bit će razlog novih prijevremenih izbora u Varaždinu, dodaje se.

HDZ ODABRAO NOVI SLOGAN 'Karamarko će 8. studenoga plakati, ali sa suzama radosnicama'

'Postalo je jasno da 'vertikala vlasti – grad – županija – Vlada', na koju se aktualna gradska vlast često pozivala u protekle četiri godine, ne samo da nikada nije zaživjela, već sada doživljava svoj konačni krah. Također, razvidno je kako je nakon mnogobrojnih svađa i sukoba svoj kraj doživjela i aktualna koalicija u gradu Varaždinu", navodi se u priopćenju i dodaje da se dogodio potpuni raskol između HNS-a i SDP-a. O tome govori i posljednja sjednica Gradskog vijeća, kada gradonačelnik nije mogao okupiti kvorum, ističe gradski HDZ, koji proziva i Vladu i Kukuriku koaliciju zbog 'neodgovornog i maćehinskog ponašanja' prema Varaždinu i nebrige za zdravlje njegovih stanovnika.

Varaždinski HDZ ističe kako se neka pitanja "ne mogu i ne smiju koristiti za političke svrhe" te poziva na rješavanje problema "iskrenim dogovorom i voljom svih političkih stranaka".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook