Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozače se poziva na oprez

Zbog nevremena ponovno zatvorena A6 kod Delnica, zbog velikih valova i vjetra u prekidu brojne trajektne linije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice zatvorena je za sve skupine vozila zbog orkanskog vjetra i obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar, a u prekidu su i brojne trajektne, brodske i katamaranske linije.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te na državnim cestama DC1 Korenica-Udbina-Klapavice te DC522 Udbina-Gornja Ploča zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), , javio je Hrvatski autoklub u 21,25 sati..

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..."

Zbog jakog vjetra vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A1 između čvorova Ogulin i Karamatići.

Zbog orkanskog juga na području Istre na mnogim cestama ima srušenih stabala i granja stoga se vozačima savjetuje da voze opreznije.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje.

HAK pozivamo vozače na dodatan oprez na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče jer je vozilo u kvaru na 385. km između čvora Dugopolje i čvora Bisko u smjeru Dubrovnika.

Valovi na Jadranu visoki i do sedam metara, HRM spreman pomoći civilnim brodovima

Zbog nevremena na Jadranskome moru, splitska luka Lora Hrvatske ratne mornarice (HRM) spremna je pomoći civilnim brodovima, izvijestilo je u ponedjeljak navečer Ministarstvo obrane, a u Jadroliniji su rekli kako su na otvorenome moru tijekom dana valovi bili visoki i do sedam metara.

"U skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, zbog najavljenih vremenskih neprilika, danas, 29. listopada 2018. Hrvatska ratna mornarica spremna je pružiti potporu splitskoj Lučkoj upravi i Jadroliniji", priopćilo je Ministarstvo obrane.

Voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić je rekla kako su danas i večeras u prekidu sve katamaranske linije na splitskome plovnom području te trajektne linije: Split-Vis, Split-Stari Grad (Hvar), Split-Rogač (Šolta), Split-Supetar (Brač), Split-Vela Luka, Split-Lastovo te Sućuraj-Drvenik i Supetar-Makarska.

"Orkanski jugo danas je na otvorenome moru stvarao valove do šest ili sedam metara visine a udari vjetra su 50 do 60 kilometra na sat", rekla je za Hinu Jelena Ivulić.

Kako su potvrdili iz Ministarstva obrane, zbog nevremena koje je pogodilo Jadran, u prekidu su neke trajektne, brodske i katamaranske linije te je omogućeno privezivanje brodova u splitskoj luci Lori Vojarne "Admiral flote Sveto Letica-Barba".

"Utočište od nevremena već je u subotu, 27. listopada 2018. zatražio brod Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske 'Naše more', koji će biti privezan u Lori dok se meteorološki uvjeti ne stabiliziraju", priopćilo je Ministarstvo obrane.

U prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije.

Na splitskom okružju u prekidu su brodska linija 614 Korčula-Orebić, brzobrodska linija 9601 Milna- Rogač- Split,- katamaranske linije 9604 Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, 9603 Split-Bol-Jelsa, 9602 Vis - Split i katamaranska linija Korčula-Hvar-Split. U prekidu su i trajektna linije 602 Vis- Split, 604 Split-Vela Luka-Ubli, 631 Split - Supetar, Sumartin-Makarska, 606 Drvenik Veli-Drvenik Mali-Soline, 632 Sućuraj-Drvenik,636 Split - Rogač, 635 Stari Grad - Split i 634 Orebić-Dominče.

Na riječkom okružju u prekidu su katamaranske linije 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijeka i 9309 Novalja - Rab - Rijeka, trajektne linije Merag-Valbiska, Lopar – Valbiska, Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak te brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.
Na zadarskom okružju u u prekidu su katamaranske linije 9403 Zadar-Molat-Brgulja-Zapuntel-Ist, 9404 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, a 9401 Zadar-Premuda-Silba-Olib ne vozi ni danas ni sutra. U prekidu je i katamaranska linija 9406 Zadar-Sali-Zaglav-Bršanj, brodska linija Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, 431A Zadar-Preko, 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd, katamaranska linija 9405 Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, trajektna linije 401 Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda, 431 Zadar-Preko, 433 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, 432 Biograd-Tkon i 434 Zadar-Brbinj

Na šibenskom okružju u prekidu su brodska linija 505 Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice i trajektna linija 532 Šibenik-Kaprije-Žirje.

Na dubrovačkom okružju u prekidu su brodska linija 807 Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, trajektne linije 831 Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, 832 Prapratno-Sobra, 633 Trpanj - Ploče ibrzobrodska linija 9807 Ubli-Sobra-Luka Šipanska-Dubrovnik.

Zbog loših vremenskih uvjeta otkazana je linija Dubrovnik-Bari (Italija) te se putovanje prebacuje za utorak s polaskom u 10 sati. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene