Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijavu financijskih inspektora je umalo zaradila obitelj Salaj, vlasnici bajkovitog imanja u Grabovnici. Na prvi pogled jedna lijepa priča mogla je biti naprasno prekinuta zbog - fiskalizacije.


Božićna bajka na imanju Salaj počela je zapravo kao hobi vlasnika. Mnogo ljubavi i entuzijazma, rada i truda je uloženo da bi došli do zaista nevjerojatnog prizora. No zakon je neumoljiv i jednak za sve.

Vezani članci Mariah Carey Nije mogla hodati, pozirati niti disati: Pjevačica na važan događaj stigla s premalim steznikom Blagdanska sigurnost (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Oprezno s neizostavnim božićnim ukrasima: Evo na što treba paziti pri kupovini lampica, a što izbjegavati

U trenutku kada su, da bi zapravo mogli održati Božićnu bajku, počeli naplaćivati ulaznice, hobi je postao posao, posao donosi zaradu, a na zaradu se moraju plaćati porezi. Posljednjih nekoliko dana od kada se pojavio problem ulaznice se nisu naplaćivale.

>>Na meti poreznih inspektora: Hoće li se gasiti 'Božićna priča' Salajevih?

S imanja su tvrdili da je zapravo riječ o manifestaciji na otvorenome pa da sukladno tome ne podliježu fiskalizaciji, no Porezna se uprava s time nije složila. Danas je na imanju postavljena fiskalna blagajna no problem je loša internetska veza.

U slučaju da internet zakaže tu su posebni fiskalni računi koji će se izdavati posjetiteljima. Bojazni dakle ne bi trebalo biti. U ovoj zaista nevjerojatnoj atmosferi i dalje će uživati svi koji dođu do imanja Salajevih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook