Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sada sve ide na odluku pred Vrhovni sud.


U ponedjeljak je obrana bivšeg premijera Ive Sandera na pripremnom ročištu za ponovno suđenje u slučajevima Hypo i INA-MOL zatražila izuzeće Ivana Turudića kao predsjednika Županijskog suda i kao predsjednika Sudskog vijeća, ali i izuzeće svih ostalih sudaca tog suda.

 O Sanaderov zahtjevu za izuzećem Turudića odlučit će - TURUDIĆ

U utorak je Čedo Prodanović novinarima rekao kako je njihov prijedlog usvojen i da sada sve ide na odluku pred Vrhovni sud.

Vezani članci Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL ''Izdao vitalne interese'': Presuda Sanaderu i Hernadiju u aferi Ina-MOL 30. prosinca Suđenje INA-MOL (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Suđenje Ina-MOL: Fazekas tvrdi da pet milijuna eura na računu Roberta Ježića nije bilo namijenjeno Sanaderu

Podsjetimo, Sanaderova obrana još je nakon zakazivanja pripremnog ročišta krajem srpnja upozorila kako je Ustavni sud u obrazloženju rušenja Sanaderove presude zbog ratnog profiterstva u 'slučaju Hypo' te primanja mita od mađarskog MOL-a, preporučio da bi se ponovljeni postupak trebao provesti pred novim sudskim vijećem.

Unatoč takvom stavu sudac Turudić je odmah nakon odluke Ustavnog suda u medijima izjavio kako 'nema razloga da ponovno ne sudi Sanaderu'.

Sanaderovi odvjetnici stoga su najavili da će, zbog sumnje u sučevu pristranost, zatražiti Turudićevo izuzeće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook