Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova Štraparijada

Brutalno mučenje konja ide dalje: "To nije tradicija, cijela Hrvatska je vidjela kako ih treniraju"

Aktualno Galerija Prosvjed za zaštitu konja - 4 Prosvjed za zaštitu konja - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed za zaštitu konja - 3 Prosvjed za zaštitu konja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed za zaštitu konja - 2 Prosvjed za zaštitu konja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed za zaštitu konja - 1 Prosvjed za zaštitu konja - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Štraparijada - 2 Galerija 1/7 >>
Prijatelji životinja ususret još jednoj Štraparijadi održali su prosvjed ispred Državnog inspektorata i upozorili na mučenje konja.

Ususret još jednoj Štraparijadi, manifestaciji u kojoj konji vuku trupce teške i nekoliko tona, Prijatelji životinja održali su prosvjed ispred zgrade Državnog inspektorata gdje između ostalog rade i Veterinarski inspektori.

Od nadležnih traže da zabrane takva natjecanja, jer je riječ o, kako kažu, mučenju konja. Ne samo na dan natjecanja nego i danima prije. Ističu i kako ta natjecanja nemaju nikakve veze s tradicijom.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje psa, ilustracija Dobro je znati Susjed drži psa u užasnim uvjetima, tuče ga i muči, ostavio je štence u šumi i ne znate što učiniti? Ovo su prvi koraci

"Zaštitimo konje od svakodnevnog zlostavljanja. Cijela Hrvatska je vidjela kako izgleda trening za štraparijade, svakodnevno lupanje, dakle batinjanje konja", upozorio je Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja.

Pročitajte i ovo Štraparijada Štraparijada Upozorili na mučne prizore zlostavljanja konja zbog ilegalne zarade: "Imaju ožiljke i rane od udaraca, prestrašeni su, posrću od napora..."

"Nisam stekla dojam da je to naša tradicija. To je nešto novo i poteklo je od davnina kad su se konji doista koristili za vuču trupaca iz šuma, a danas za time potrebe nemamo. Imamo mehanizaciju i ne vidim razloga da bi se konji podvrgavali tako nekim teškim procesima i postupcima", smatra Barbara Knežević iz Hrvatskog konjičkog saveza.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene