Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usporedba komunikacijskih vještina

Bernardić izbjegava teme, a Plenković pokazuje zube

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret kampanji i lokalnim izborima predsjednici najvećih stranaka obilaze Hrvatsku i tako pokušavaju pomoći svojim kandidatima. Andrej Plenković to radi kao premijer, a Davor Bernardić kao šef oporbene stranke kojem su lokalni izbori test.

Andrej Plenković kao predsjednik Vlade i HDZ-a oko Agrokora šalje nepromijenjene poruke. "Spremni smo preuzeti odgovornost", rekao je te dodao kako je "situacija u javnosti, gospodarstvu i financijskim tržištima smirena."

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Prije lokalnih izbore, iako teška tema, njemu bi mogla pomoći, smatra komunikacijska stručnjakinja.

"Koristi mu zasigurno jer se pokazuje kao čovjek koji rješava problem bez dizanja tenzija, stresa i napetosti", rekla je dr. sc. Gabrijela Kišiček.

"Na Vladi je odgovornost. Marić je dugo znao kako je i nije mi jasno da nije znao što se iza brda valja", rekao je Davor Bernardić. Dodao je kako će SDP tražiti osnivanje istražnog povjerenstva, te kako je "Vlada otvorila Pandorinu kutiju i poslala poruku. Tko nije jamio, sada ima priliku. Mi smo osnovali krizni stožer... Mi ćemo poslati zakon koji će zaštititi malu poljoprivrednu proizvodnju."

Takav šef oporbene stranke za Plenkovića, smatra naša stručnjakinja, nije nikakva opasnost.

"Gledajući ga i slušajući, stječemo dojam da kritizira zato što mora - dakle kritika radi kritike čime kritičar gubi vjerodostojnost, gubi kredibilitet i postaje vrlo bezopasan."

Plenković je ipak počeo pokazivati emocije prema oporbi.

"Kontinuirano vape za dijalogom, a prvo za što posežu su, ustavne tužbe, istražna povjerenstva, interpelacije. Neka se dečki koncentriraju i odluče jesu li za dijalog ili za kritizerstvo", rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

O Plenkovićevom komentaru o Marasu kao "face i twitter prvaku svijeta", dr. sc. Kišiček misli kako je "određena arogancija i bahatost na koju nismo navikli, kojom želi poslati poruku oponentima koje smatra manje bitnima i manje vrijednima."

Bernardić postaje stručnjak za izbjegavanje tema. Pa tako na pitanje o Tomislavu Sauchi odgovara o radnicima.

"Slati novi postupak dok su milijarde iznensene iz zemlje, dok radnici Borova nisu dobili plaću."

"Kada nemate argumente ili forsirate neku temu, onda promijenite temu na što vam odgovara. No kod Bernardića je to toliko loše da se odmah primjeti", komentirala je Bernardićevu izjavu dr. sc. Kišiček.

Protivnicima u vlastitoj stranci Plenković pokazuje zube.

"Ja sam bio na sastanku. Vi niste. Vaši kolege dobivaju neke poluinformacije. Ono što je važno je da onaj tko misli podržavati nekog van HDZ-a, još jednom ponavljam, vrata su mu otvorena."

Za lokalne izbore važne su lokalne teme, no lideri stranaka ipak utječu jer građani, pogotovo neodlučni, pojašnjava naša stručnjakinja, gledaju tko je jači, odlučniji i samopouzdaniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene