Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema dovoljno linija

Usred sezone nemoguće do Hvara i Milne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško katamaranom do Hvara, nemoguće do Milne. Ti su problemi iskrsnuli u srcu turističke sezone! Trajektnih linija nema dovoljno, a turisti su ponekad na prijevoz do otoka prisiljeni čekati i cijelu noć.

Državi su otoci od posebnog značaja, no otočani se pitaju kako država planira oživjeti otoke, ako prema njima plovi sve manje i manje trajekata i katamarana.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Turisti nezadovoljni cijenama, ilustracija - 3 Veliko nezadovoljstvo Pogledajte paprene cijene na Jadranu! Mogle bi nas doći glave: "Pitanje je kako ćemo preživjeti iduću godinu"

Teško je ovih dana uhvatiti karte za katamaran za Hvar. 'Ima puno turista i izgleda da su sve karte prodane. Pokušat ćemo sutra doći malo ranije kupiti karte, a danas ćemo provesti dan u Splitu', kaže jedan od stranih turista.

'Problem je što smo stajali pola sata u redu na 30 stupnjeva i nismo uspjeli kupiti karte, sad trebamo čekati brod u pet sati', ističe strani turist.

Problem i s linijom za Milnu. Županija je raskinula ugovor s dosadašnjih brodarom, na natječaj se nije javio nitko osim njih. 'Njihov problem je što nisu dali uvijete koji su bili u natječaju prvenstveno zakon kaže brodovi koji obavljaju takav linijski prijevoz ne mogu biti stariji od 20 godina, a njihov brod je stariji od 30 godina', kaže Ivan Udovičić iz Županije splitsko-dalmatinske.

Problem je hitno rješavala Agencija za linijski promet. 'Tako da smo odmah jutros uveli zamjenski brod, odnosno brod Adriana od nacionalnog brodara Jadrolinije obavio je to putovanje. Zvao sam nacionalnu brodsku plovidbu i ista je dostavila ugovor, tako da ćemo sklopiti ugovor i ona nastavlja održavati popodnevno putovanje, odnosno do daljnjeg', pojasnio je Ivan Franičević, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Ministarstvo turizma najavljuje na jesen ozbiljne razgovore s brodarima. 'Mi moramo razgovarati o logičnim redovima vožnje, mi moramo razgovarati o načinu prodaje brodskih karata, dakle nema apsolutno nikakvih razloga da se te prodaje ne rade preko interneta, da se unaprijed zna koliko će biti ljudi, koliko će biti vozila i da se onda pravovremeno reagira', ističe ministar turizma Veljko Ostojić. A ne da ovi problemi opet iskrsnu u srcu sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene