Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uspješno razminiranje hrvatskog juga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskog centra za razminiranje i Europske komisije su u Dubrovniku razgovarali o nastavku razminiranja hrvatskoga juga te mogućnostima prekogranične suradnje na sličnim projektima.

Na sastanku je istaknuto da Europska komisija s hrvatskim vlastima uspješno radi na projektima razminiranja, u što je proteklih deset godina utrošeno 15 milijuna eura, a od toga na području Dubrovačko-neretvanske županije oko pola milijuna eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve teže naći radnike U tijeku razminiranje Ličko-senjske županije: "Radimo na području na kojem je poginulo najviše pirotehničara" Razminiranje Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Pod minama oko 390 km2 Problem koji će uskoro postati prošlost: Hoće li Hrvatska 2026. godine postati država bez mina?

Kako je rekao šef Odjela za politička, gospodarska i trgovinska pitanja pri izaslanstvu Europske komisije u Hrvatskoj David Hudson, upravo su ovakvi projekti konkretan primjer dobre suradnje Europske komisije i Hrvatske u fazi približavanja Hrvatske Europskoj uniji.

Pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Miljenko Vahtarić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Europskom komisijom naglasivši kako je samo u prošloj godini potpisan ugovor o razminiranju, vrijedan 3,5 milijuna eura, a dio tih sredstava namijenjen je razminiranju zemljišta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. To se u prvom redu odnosi na 450 tisuća kvadrata zemljišta uz samu granicu s BiH, prvenstveno radi protupožarne zaštite, naglasio je Vahtarić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene