Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušavali iznuditi 15 tisuća kuna

Splitski dileri u zatvoru zlostavljali zatvorenika: Ucjenjivali ga, tukli i prijetili da će mu silovati djevojku i sestru

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice muškaraca za koje se sumnja kako su u splitskom zatvoru ucjenjivali i zlostavljali jednog zatvorenika od kojeg su pokušali iznuditi 15 tisuća kuna.

Riječ je o četvorici muškaraca, pripadnicima skupine opasnih kriminalaca sa splitskog područja koje je policija uhitila u ožujku.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Na području Hrvatske u međunarodnoj akciji uhićena petorica pedofila međunarodna akcija U Hrvatskoj uhićena petorica pedofila: Podijelili i učitali više od 46 tisuća datoteka seksualnog zlostavljanja djece

Istraga se sada proširuje jer ih se tereti da su tijekom kolovoza u splitskom zatvoru zlostavljali jednog zatvorenika i od njega pokušali iznuditi novac.

Prijetili mu i tukli ga

Oni su, prijeteći mu da će silovati sestru i djevojku, od jednog zatvorenika tražili da im u roku od tri dana plati iznos od 15.000 kuna, iako on prema njima nije imao nikakvih dugovanja.

Kako bi ga bi ga prisilili da isplati traženi iznos, u dogovoru s još dvojicom istražnih zatvorenika s kojima su dijelili zatvorsku ćeliju, tukli su ga, dovodili do vrata i glavu mu prislanjali na rešetke prozora, gdje ga je jedan od njih u prolazu pored ćelije više puta udario.

Prisilili ga da im prepusti pokretnu nekretninu

''Uslijed udaraca i izazvanog straha za svoj život, oštećeni je zatražio od majke da im plati traženi iznos'', stoji u priopćenju USKOK-a. Nakon toga osumnjičeni su od njega zatražili da im plati još 30.000 eura i prepiše pokretninu vrijednu 23.000 eura. Kako bi ga prisilili na to, trojica osumnjičenih svakodnevno su ga tukla i ponižavala.

Tako je pod prisilom zatvorenik potpisao izjavu kojom dvojici osumnjičenih prepušta vlasništvo nad jednom pokretninom. S njegova su novčanog pologa kupovali predmete u zatvorskoj kantini vrijedne najmanje 500 kuna koje su zadržali za sebe.

Osim toga, jedan ga je osumnjičenik mokrim ručnikom u koji je bila zamotana plastična boca s vodom udarao po glavi i tijelu, drugi ga je udarao u leđa, slabine i prsište, a treći nogama u leđa, uslijed čega je zadobio prijelome rebara koje se karakterizira kao ozljede teške tjelesne naravi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene