Iz Uprave Mesne industrije Gavrilović reagirali su vezano uz izvide policije održane u utorak u pogonima te tvrtke, istaknuvši da 'Gavrilović' poštuje sve zakonske regulative Republike Hrvatske i Europske unije vezano uz poslovanje i proizvodnju.


'Zbog velikog interesa javnosti radi postupanja policije unutar pogona Mesne industrije Gavrilović želimo informirati javnost kako Uprava Mesne industrije Gavrilović ne smije javno komentirati izvide djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova. Mesna industrija Gavrilović će informirati sve poslovne partnere, potrošače i širu javnost o detaljima ove istrage čim to bude moguće', navodi se u priopćenju iz Uprave Gavrilovića.

Vezani članci Policija, ilustracija Nesebična gesta: Pošteni nalaznik vratio oko deset tisuća kuna, policija pronašla vlasnicu Ilustracija Ozbiljno upozorenje policije: Pazite kome odgovarate na poziv i koga puštate u dom

Desetak policajaca ušlo je u petrinjski 'Gavrilović' i obavilo pregled poslovnih dokumenata i proizvodnih pogona.

Kako se neslužbeno doznaje od zaposlenika Gavrilovića, predmet istrage je vezan uz uvoz mesa za preradu, te ispitivanje njegove kvalitete. Navodno je veća količina mesa izdvojena za laboratorijsku analizu. Osim policije u istrazi sudjeluju i sanitarni inspektori.

Tvornica pod opsadom: Policija 'češlja' Gavrilović!

Iz Uprave Gavrilovića kažu da 'Mesna industrija Gavrilović poštuje sve zakonske regulative Republike Hrvatske i Europske unije vezano uz poslovanje kao i proizvodnju mesnih prerađevina od ulaska sirovine u pogone do izlaska finalnog proizvoda' te da nakon postupanja policije mogu 'zaključiti kako se radi o pritisku nadležnih institucija, odnosno državnih tijela zbog tužbe, odnosno arbitraže u kojoj Mesna industrija Gavrilović potražuje odštetu od Republike Hrvatske'.

'O postupku državnih tijela i pritisku na arbitražni postupak obavijestiti ćemo i arbitražni sud u Washingtonu (SAD) zadužen za riješenje spora između Mesne industrije Gavrilović i Vlade Republike Hrvatske', navodi u priopćenju Uprava Mesne industrije Gavrilović.

Sisačka županijska državna odvjetnica Jadranka Huskić je u vezi s ulaskom policije u 'Gavrilović', rekla kako policija obavlja istražne radnje po službenoj dužnosti, a zbog tajnosti istrage nije rekla o kojem je kaznenom djelu riječ. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook