Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno vrijeme

Stiže velika promjena vremena: Za veći dio Hrvatske upaljen meteoalarm

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Krajac/Cropix
Dvije su regije u narančastom, a jedna u crvenom. Dijelove Hrvatske u nedjelju očekuje opasno vrijeme.

DHMZ je za nedjelju upalio crveno upozorenje za izuzetno opasno vrijeme na području Velebitskog kanala. Narančasti meteoalarm zasvijetlio je za riječko područje, Istru i srednju Dalmaciju. Za kraj tjedna očekuju nas vjetar i pljuskovi s grmljavinom.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kakvo je stanje globalnih vodnih resursa? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić

U nedjelju nas očekuje jače naoblačenje sa sjeverozapada uz kišu, mjestimice i obilniju, osobito u gorju. Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a u noći na ponedjeljak u najvišem gorju može pasti i malo snijega. Najviše sunčanog vremena i do večeri uglavnom bez oborine zadržat će se na jugu zemlje. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjereno jugo poslijepodne okretati na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu.

Pročitajte i ovo Vrijeme oblaci Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme čeka idućih dana? Detalje zna meteorolog Ivan Čačić

Pročitajte i ovo Velika Gorica postaje ''Solarni grad'' - 6 Nove sunčane elektrane Solarni grad nadomak metropoli koji i štedi i donosi novac: "U dvije godine ušteda je 89 posto!"

Temperatura na kopnu bez izraženog dnevnog hoda, uglavnom između 11 i 16, na sjevernom Jadranu između 16 i 20. U Dalmaciji jutarnja temperatura od 17 do 20, a najviša dnevna između 23 i 26 °C.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene