Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U rodnoj Makarskoj sinoć je od posljedica teške bolesti u 53. godini preminuo novinar Anđelko Erceg, izdavač i glavni urednik tjednika "Makarska kronika".


Erceg se novinarstvom počeo baviti 1982. godine pišući u "Radničkim novinama", radio je za "Novi list" i "Tjednik", a u "Jutarnjem listu" uređivao je prilog "Magazin" te jedno vrijeme bio zamjenik glavnog urednika.

Vezani članci Svijeća Preminuo novinar Darko Ribnikar: Tužio je dnevni list kojega je osnovao njegov djed Slika nije dostupna Umro tijekom operacije podvezivanja želuca

U Makarsku se iz Zagreba vratio 2002. i tamo pokrenuo "Makarsku kroniku", jedan od najuspješnijih lokalnih listova koji su se u posljednjih nekoliko desetljeća pojavili na hrvatskome medijskom prostoru. Erceg je vlastiti senzibilitet, znanje i iskustvo profilirao u prepoznatljivi lokalni tjednik koji se pokazao i potvrdio da, iako izlazi u maloj sredini, ne mora biti i mala novina. 

Svojim je pisanjem o stvarnosti cijele Makarske rivijere, Zabiokovlja i otoka potpuno osvojio svoj rodni kraj, ali i stekao nemali broj onih kojima je smetao njegov rad.

Utorkom je Kronika bila najprodavanija novina, a list je organizirao i brojna zbivanja, poput uglednog festivala stripa.

Prigodom 65. obljetnice Slobodne Dalmacije Anđelko Erceg dobio je godišnju nagradu za novinarstvo koju taj list dodjeljuje pod imenom velikog Miljenka Smoje. U obrazloženju nagrade tada je zapisano: "Erceg je izgradio najbolji lokalni list u Hrvatskoj, brand po kojemu je Makarska prepoznatljiva jednako kao po svojim plažama".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju