Obavijesti Video Pretražite Navigacija
glavni državni inspektor

Bageri u petak ruše najpoznatiju bespravnu gradnju na Jadranu!

Nastavlja se akcija rušenja bespravno izgrađenih objekata u Dalmaciji, a glavni državni inspektor najavio je da bageri u petak stižu u uvalu Vruja.

Na otoku Čiovu u četvrtak je uklonjen bespravno izgrađeni objekt, što je nastavak akcije rušenja nezakonito izgrađenih građevina na području Splita, Omiša te otoka Hvara i Brača. Na tim je lokacijama tijekom svibnja uklonjeno pet bespravnih objekata

Pročitajte i ovo Krešimir Žunić - 2 "Boljeg susjeda nema" Sram ga potpuno napustio, sad novinarima ekspresno prijeti policijom: "Rade Mađari i to od šest ujutro pa do kad se vidi" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić najavio je da u sutra, 2. lipnja, počinje rušenje bespravnih objekata u uvali Vruja!

"Završili smo sve zakonske procedure pa sutra počinjemo uklanjati prvi od sedam nelegalno izgrađenih objekata u uvali Vruja," rekao je Mikulić u četvrtak novinarima.

Vruja je jedna od najljepših jadranskih uvala, ali je postala simbol bespravne gradnje. Investitoru Stipi Latkoviću država je ispisivala kazne, podnosila prijave, prosvjedovalo se, ali sutra po svemu sudeći bageri stižu i u Vruju. Vlasniku objekata su određene kazne više od 370 tisuća eura, kojih je dio plaćen.

Početkom srpnja 2021. na prvom okupljanju prosvjednici su u akciji "Festival bespravne gradnje i devastacije prirode" digli glas protiv betoniranja Vruje. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ove je godine u ožujku Latkoviću oduzelo koncesiju na uvalu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene