Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukinuta oslobađajuća presuda osumnjičenicima za ubojstvo osječkog poduzetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud djelomično je poništio prošlogodišnju prvostupanjsku presudu osječkog Županijskog suda, kojom su Davor Čizmok i Damir Handanović bili oslobođeni za ubojstvo, odnosno poticanje na ubojstvo osječkog poduzetnika Pere Martića i njegove prijateljice Jadranke Modrić u osječkom hotelu "Turist" 2004.

Vrhovni je sud djelomično prihvatio žalbu osječkog Županijskog državnog odvjetništva i odlučio da se slučaj u jednom dijelu vrati osječkom Županijskom sudu na ponovno suđenje.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Optužnica je Handanovića teretila da je 2004. u Osijeku, nagovorio Čizmoka da usmrti Peru Martića, uz obećanje isplate većeg novčanog iznosa, predavši mu pritom točno neutvrđeni novčani iznos predujma.

Čizmok je bio optužen da je u noći s 27. na 28. ožujka 2004. osječkom hotelu "Turist" usmrtio Martića s više hitaca iz vatrenog oružja, a kako se u tom trenutku s Martićem bila i njegova prijateljica teretilo ga se i da je i nju usmrtio s više hitaca iz vatrenog oružja.

Sudsko vijeće osječkog Županijskog suda ih je, u studenom prošle godine, zbog nedostatka dokaza, oslobodilo optužbi za dvostruko ubojstvo.

Vrhovni sud zaključio je da je žalba Državnog odvjetništva osnovana, zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, jer u prvostupanjskoj presudi "nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama" i stoga što su "razlozi navedeni u obrazloženju pobijane presude potpuno nejasni".

Istovremeno Vrhovni sud potvrdio je dio nepravomoćne presude kojom je Damir Handanović proglašen krivim zbog kaznenog djela međunarodne prostitucije i osuđen na osam mjeseci zatvora. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene