Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALVERZACIJE SA ZEMLJIŠTEM

Uhićenja zbog sumnjivih legalizacija na Braču: "Šteta bi mogla tek nastati jer su ti objekti dobili zakonite dozvole"

Aktualno Galerija Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 1 Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 1 Foto: DNEVNIK.hr Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 2 Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 2 Foto: DNEVNIK.hr Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 3 Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 3 Foto: DNEVNIK.hr Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 4 Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 5 Galerija 1/7 >>
Prije dvije godine u bračkoj ispostavi za prostorno uređenje uočene su sumnjive legalizacije. U srijedu je uhićeno šest osoba. U pitanju je milijunski biznis.

Šest osoba uhićeno je u akciji policije i USKOK-a u srijedu ujutro zbog sumnji u malverzacije sa zemljištem i papirima na Braču.

Priča je to o kojoj je u veljači opširno izvijestilo i Provjereno te ukazalo na sumnjive radnje.

Reporter Nove TV Mario Jurič u Dnevniku je pojasnio da se šestorica sumnjiče za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika bit će donesena odluka o daljnjem postupanju.

Pročitajte i ovo Frane Lozić - 1 PROVJERENO ISTRAŽUJE Raskrinkao milijunski biznis pa mu sada prijete smrću: "Loziću, raka u crnoj hrvatskoj zemlji te čeka. Komunjaro, varaš se da si siguran. Nisi frende, na nišanu si"

Prije dvije godine u bračkoj ispostavi za prostorno uređenje uočene su sumnjive legalizacije.

"Odmah smo pokrenuli postupak suspenzije voditeljice ispostave. Suspendirali smo je i imenovali drugu na njezino mjesto. Očito se radilo o legalizaciji nepostojećih objekata, nakon toga smo čitavo vrijeme surađivali s krim policijom", rekao je Mario Radevenjić iz Odjela za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije.

A među uhićenima je upravo ta suspendirana djelatnica.

"Proteklo je više od dvije godine otkad sam kao načelnik Općine Milna prijavio ova kaznena djela. Zaista su specifična kaznena djela legalizacije zgrada u prvom redu uz more koje nisu postojale", kaže Frane Lozić, načelnik Općine Milna.

Provjereno Nove TV izvještavalo je i o prijetnjama. U pitanju je milijunski biznis.

"Loziću, je**m ti mater, ubit ću te. Šta sebi umišljaš u glavu. Imamo svoje ljude svugdje. Dolazila su mi prijeteća pisma i osmrtnice. Poruka je bila nešto svjedočio ti, ne svjedočio, ti si sebi raku iskopao u crnoj zemlji", prijetnje su koje je Lozić dobivao.

Na pitanje o šteti koja je nastala, Mario Radevenjić iz županijskog odjela za prostorno uređenje odgovara: "Šteta bi mogla tek nastati jer su ti objekti dobili zakonite dozvole, a ti svi investitori sada mogu tvrditi da oni za to nisu krivi".

"Ono što me brine najviše, jesu li vlasnici fiktivnih tvrtki koji su u konačnici kupovali zamjenske građevinske dozvole sudjelovali u ovome, ili su pak u dobroj vjeri kupovali takve dozvole koje će neminovno nakon svega ovoga biti poništene, a znamo da su plaćali milijunske iznose u eurima za takve dozvole", govori Lozić.

Ispitivanje osumnjičenih u ovoj aferi predviđeno je za četvrtak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene