Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZDRAVSTVENA ZAŠTITA NA SUPETRU

Ugroženo više od 4000 pacijentica! Sestra je dala otkaz, a ginekolog (70) ne zna hoće li nastaviti raditi: "Uvjeti su kao u srednjem vijeku"

Gradonačelnica Ivana Marković (Foto: Dnevnik.hr)
Gradonačelnica Ivana Marković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gradonačelnica Ivana Marković (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnica Ivana Marković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dom zdravlja Supetar - 2 Galerija 1/2 >>
Zdravstvena zaštita žena na Braču je ugrožena, tvrdi gradonačelnica Supetra Ivana Marković. Na Facebooku je opisala probleme s kojima se susreću stanovnice Supetra.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković upozorila je na probleme s Domom zdravlja. Na Facebooku je objavila da je sestra u ginekološkoj ambulanti dala otkaz i da je upitno hoće li umirovljeni ginekolog ostati i dalje raditi. Apelira na odgovorne da se pobrinu za zadravstvenu zaštitu ljudi na otoku.

Ranije je gradonačelnica upozoravala kako su pacijentice pregledavane u ginekološkoj ambulanti Supetar bez interneta i pristupa medicinskoj bazi. Navela je kako je ginekolog napunio 70 godina, ali da i dalje vodi brigu za 4.427 bračkih žena. "Jer nema drugi tko", napisala je. 

Objavu gradonačelnice Ivane Marković prenosimo u cijelosti: 

"Sestra u ginekološkoj ordinaciji je dala otkaz, doktor Jašić ne zna da li će nastaviti svoj rad i dalje. Činjenica je da je Dom zdravlja SDŽ preuzeo ginekološku ordinaciju, nisu riješili sve administrativne stvari, klima uređaj ne radi cijelu godinu, a uvjeti u kojima pacijentice dolaze na pregled su kao u srednjem vijeku.

Podsjećam da je iz Doma zdravlja SDŽ još u prosincu 2020. godine za Slobodnu dalmaciju došla izjava: ''Iz Splita su jučer stigli radnici tehničke službe Doma zdravlja koji će ukloniti manjkavosti u ginekološkoj ambulanti i čekaonici.''

Koje su to manjkavosti riješili budući da su tek jutros nakon pisanja novinara radnici došli u Supetar u ordinaciju tražiti internet vezu ili već što. Mogu se nalaziti sto i jedna opravdanja, ali do danas nije proradila ni klima, internet ni telefon. U međuvremenu smo ostali bez medicinske sestre, a pitanje je što će biti sa ginekologom.

U međuvremenu, Grad Supetar je kupio i donirao klimu za potrebe ginekologije da ne moramo čekati još godinu dana.

Možemo se samo nadati da će se odgovorni za organizaciju zdravstvene zaštite na otoku Braču više usredotočiti na sustavnu organizaciju i planiranje raspodjele stručnog kadra, a ne gledanje u kristalnu kuglu.

Ja već sada postavljam pitanja tko će zamijeniti radiologa kada ode u mirovinu? Tko će zamijeniti doktora medicine rada ? Da ne bude da nismo znali. Ili da ne prođe mail radi isključenog interneta", napisala je Marković na Facebooku.

Ginekolog od 70 godina brine za više od 4000 pacijentica

Ranije je gradonačelnica upozoravala kako su pacijentice pregledavane u ginekološkoj ambulanti Supetar bez interneta i pristupa medicinskoj bazi. Navela je kako je ginekolog napunio 70 godina i da i dalje vodi brigu za 4.427 bračkih žena. "Jer nema drugi tko", napunio.

"Istoj je isključen internet i telefon zbog višemjesečnog neplaćanja računa od strane Doma zdravlja SDŽ. Ovim putem molim Dom zdravlja SDŽ da plati račune interneta za ginekološku ordinaciju u Supetru jer ako nemaju staklenu kuglu da vide točan datum kada nekoga treba uputiti na specijalizaciju, hoće li specijalizantica točno u roku 5 godina završiti specijalizaciju i hoće li Ministarstvo zdravstva doktoru i privatnoj ordinaciji produžiti rad nakon 65 godina ne treba im staklena kugla da znaju što će se desiti nakon neplaćanja računa.

Molim da se računi hitno plate i osposobi ordinacija za takav kakav rad jer se nadam da vam je organizacija toliko sposobna", napisala je gradonačelnica na Facebooku prije nekoliko dana. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene